hategame logo
Съкращения в Amazon Game Studios
пуснато на 17 юни 2019 от pseto
crucible game amazon
През 2014 година Amazon обяви създаването на гейм студио, с което се надява да навлезе силово в гейминга. Бяха обявени и някои високобюджетни игри като New World и Crucible, но не само това – получихме и уверения, че компанията има големи амбиции.

Но дали нещо не се е променило? Amazon наскоро са уволнили „дузини“ свои разработчици и са спрели множество проекти, твърдят множество сайтове в интернет. И онлайн магазинът потвърждава за съкращенията, но не споделя колко хора точно са били засегнати.

Изглежда все пак Crucible и New World не са били спрени. Но пък дали Amazon не са преценили, че финансовите рискове в индустрия като гейминга не са били прекалено високи и не са решили да действат на по-сигурно?

Е, все пак ни остава да видим по-голямо заглавие от Amazon. Несъмнено подобни игри от висок калибър ще покажат дали компанията има бъдеще като гейм разработчик или напротив?

Коментари
sonofdeath avatar
sonofdeath
19 юни 2019
Ще видим в съда какво ще излезе ... Щото Амазон купува от крайтек енджина и го подобряват, но ползва същия сорс код на крайенджин. от година се водят дела Крайтек срещу CIG и сега въвлякоxа и Амазон..Пълна каша настана. Крайтек искат парче от кекса. Има много проблеми и двусмислие.

CIG (star citizen) смениxа енджина си с Амазонския като в договора им се включва енжинерите от двете страни да работят по подобряване и разработване на Лъмберярд. Обаче договора прекратен между CIG и Крайтек които бива прекратен е за претенции ,че CIG нямат право да издават игри съсдавани с теxния ендджин обаааче в игрите им и по специално в Sqadron 42 ....сорс кода е точно на Крайенджин. В същото време Амазон купува от Крайтек енджина с правото да го препродават на трети лица и сега спора е между различията в договорите от Крайтек към фирми които се изисква процент от печалбата за всяка разработена игра със сорс кода да се плаща на Крайетек, а Амазон реално са със същия сорс код все пак е крайенджин на стереоиди обаче в теxния договор се разрешава да се дава на 3-ти лица....абе пълна каша. Най вероятно ще трябва да променят сорс кода на Лъмберярд за да няма претенции от Крайтек към други разработчици които ползват същия сорс код при което няма да издържат в съда с "правена е с амазон" и ще трябва да плащат на Крайтек заради сорс кода

Отделно Амазон и CIG си имат договор за по разумни цени на сървърите и ползването им в замяна всичко което се разработва по енджина за Star Citizen еее почти всичко да бъде вкарано в енджина и споделено с Амазон...

Новата новина : подобрения на Лъмберярд относно растителността
https://www.game-debate.com/news/27276/amazon-game-studios-struggling-with-its-lumberyard-game-engine-canceled-games-and-layoffs

последните новини от съда в които се намесва и амазон

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 юни 2019
Нищо не разбрах, освен че някакви 'енжинери" работели по подобряване на нещо.
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 юни 2019
Може би това е идеята, човека си каза "Пълна каша настана".
sonofdeath avatar
sonofdeath
19 юни 2019
Спокойно бяx толкова сънен, че в кафето си наляx кола ...

Заради съдебните дела между Крайтек и CIG се намесва и Амазон. Разработката и употребата на Лъмберярд е засегната заради делата. защото крайтек има претенции за продукти със сорс код от енджина им. Проблема е че лъмберярд и крайендинж позлват един и същи сорс код. И предлагането от Амазон на трети лица лъмберярд да правят продукти с енджина биват засягани от крайенджин декларацията за ползването на сорс кода.

pseto avatar
pseto
20 юни 2019
Не мисля, че Crytek имат каквито и да е козове да изиграят. Те са на последни издихания и се чудят как да спечелят някое съдебно дело, за да вземат някой и друг милион. Което едва ли ще стане лесно, Amazon са тежка артилерия с яко адвокати и могат да точат дело с години, а пък Cloud Imperium Games... ако не са направили някоя супер дебилна грешка при договорите с Crytek на теория пак не трябва да им дават нищо. Доколкото помня от разни неща, които четох преди време претенциите на Crytek са по-скоро за пропуснати ползи, понеже е сменен енджинът от CryEngine на Lumberyard, което е малко тегаво за доказване и май няма да им върже.
sonofdeath avatar
sonofdeath
20 юни 2019
За момента Крайтек губят всяко дело. Амазон работят рясно с Cloud Imperium Games в разработването на енджина. Лъмбърда не се ползва от много разработчици. Дори няколко игри вече са прекратени. Другите са все още в TBA. Като игрите в TBA са от малки фирми. UN4 е завършен енджин които повечето ще предпочетат. Повечето големи фирми имат собствени енджини. Което усложнява реализацията на Лъмберда от трети лица като големи фирми. Бонус е за малките фирми, но има клаузи с които явно не са много съгласни малките фирми.Отделнно не съм сигурен дали най важните неща разработени от CIG ще бъдат вкарани в Лъбарда. Системите като object conteiner streaming е изключително важна от към оптимизация и от към създаването на огромни карти. Не съм и сигурен дали Лъмберда ползва 64-и битова карта или стандартната като при всеки еднжин 16x16км площ. Не вярвам да са част от енджина особено като липсва persistent + server meshing+SSOCS за да има пълна оптимизация при добра визия на играта при което картата може да е мноооого огромна и достъпа на играчи да бъде значително огромен. Тези неща ако бъдат завършени в срок и вкарани в Лъмберда може и да бъде по интересен от фирмите насочили се към MMO игрите. Въпроса е каква е цената на сървърите на Амазон след като се направи игра от някоя фирма и дали са длъжни да ползват Амазонските сървъри.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл