hategame logo
Tencent придоби създателите на Path of Exile
пуснато на 21 май 2018 от pseto
path of exile 2
Китайският развлекателен гигант Tencent е придобил Grinding Gear Games, става ясно от официално съобщение на базираното в Нова Зеландия студио. Стойността на сделката остава обвита в мистерия.

Въпросът е обаче – защо? И какво ще се промени за Path of Exile, единствената игра на Grinding Gear?

Добрата новина е, че Tencent няма каквито и да е намерения да се меси в работата на студиото. То ще запази пълната си независимост да взима решения и прави каквото намери за най-правилно с Path of Exile.

Заедно с това финансовата мощ на Tencent ще спомогне за по-бързо развитие на екшън ролевата игра. Идеята е също Path of Exile да достигне и до Китай в изцяло локализиран вид. За което ще се инвестират допълнителни средства.

На пръв поглед изглежда, че „лоша новина“ няма. Но ще трябва да изчакаме, за да видим дали сделката няма да се отрази на Grinding Gear.

Иначе Tencent има солидно участие в немалко гейм компании. Те включват гиганти като Activision Blizzard, Ubisoft и Epic, но също така разработчиците на Playerunknown’s Battlegrounds – Bluehole, Supercell, Glu Mobile и други. Под шапката на Tencent изцяло е и Riot – създателите на League of Legends.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл