hategame logo
THQ Nordic купи и студиото зад Metro серията
пуснато на 13 август 2020 от pseto
metro exodus 2
Компанията 4A Games вече не е независима. Базираното в Украйна студио, което познаваме Metro серията, вече е под шапката на THQ Nordic.

Стойността на сделката е 80 милиона долара – една никак нескромна сума. Срещу нея THQ Nordic се сдобива както и със самото студио 4A Games, наброяващо около 150 човека, така и с интелектуалната собственост на компанията.

Ако говорим стриктно корпоративно – сумата за сделката бива извадена от Embracer Group, което е дружеството, притежаващо THQ Nordic. Що се отнася до 4A Games, за тях ще отговаря Saber Interactive (друг разпространител, придобит през февруари тази година от Embracer/THQ Nordic). Стана сложно, нали?

Това не е случайно. THQ Nordic продължава да расте, като вече включва десетки студия. Те са предимно малки такива, но има и някои по-големи – вече и 4A Games, естествено. Самите THQ Nordic първоначално залагаха по-скоро на римейкове на стари серии, но в последно време апетитите им за AAA заглавия явно са се увеличили.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
14 август 2020
THQ (Embracer Group) се очертават като големи играчи явно с всички тези студия и IP-та.
Няма да се учудя, ако след някоя друга година се влеят в някой от баш-големите играчи като Активижън или ЕА или Юбисофт.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл