hategame logo
Третина от дигиталните поръчки на Cyberpunk 2077 в GOG
пуснато на 09 юли 2019 от pseto
cyberpunk 2077 1
Покрай войната между Epic Games Store и Steam можем да позабравим за по-малките дигитални магазини за игри - например GOG. Но те си вървят с пълна сила. Което ни подсказва и изявление на CD Projekt Red. То ни разкрива, че третина от предварителните поръчки на Cyberpunk 2077 са се случили именно в сайта, държан от полското студио.

За нещастие не се разкрива дали говорим за всичко общо за киберпънк играта - тя ще е налична за PC, PS4 и Xbox One - или иде реч единствено за компютри. Но и двата случая става дума за сериозно постижение.

Интересно е да отбележим, че по-рано през годината GOG изглеждаше в криза. Част от екипа зад сайта беше съкратен, а слухове твърдяха, че магазинът оперира много близо до загубата.

Със сигурност обаче Cyberpunk 2077 ще промени ситуацията за по-добро.

Иначе GOG е магазин, в който се продават куп игри без DRM защити. Подход, който и самите CD Projekt Red следват за своите заглавия - откакто The Witcher 2 беше кракнат за нула врем и се оказа, че онези, свалили го от торентите имат по-качествено преживяване от хората, платили за заглавието. Тогава от студиото решиха, че няма нужда от каквито и да е защити. Въпреки това The Witcher 3 беше хит - и откъм отзиви, и в комерсиален аспект. Което показа, че решението на CD Projekt Red не е било никак лошо.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
09 юли 2019
Ма то заслужено ! ;D
rosniak avatar
rosniak
09 юли 2019
Ма то заслужено ! ;D
rosniak avatar
rosniak
09 юли 2019
Двоен коментар, pse, трий !!!
Charcharo avatar
Charcharo
09 юли 2019
Грябва да е повече. GOG е най-добрата платформа by far.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
10 юли 2019
Съгласен. И CP2077 ще е от там. Искам всеки лев да отиде в джоба на СПР.

LethianDream avatar
LethianDream
10 юли 2019
Това вече ми е странно и някак извратено, Драконче. Не вярвам поляците да умрат, ако си купи човек играта извън опикания GOG, примерно в Steam или Playstation Store.
Ще си я купя където реша и ми е кеф да играя, вероятно в PS стора. И продължавам да не мога да разбера тая драма с магазините- човек е свободен да прави каквото иска, може дори пиратка да си я изиграе, ако реши, CDPR няма да слагат защита
nightwarrior avatar
nightwarrior
10 юли 2019
Не съм съгласен, не виждам нищо извратено. CDPR държат GoG, продават тяхната игра, на тяхната си платформа(без да налагат монопол с ексклузивност).

Ако искаш на 100% парите ти да отидат за студиото, GoG e логичния избор. Което в общи линии казва и DragonSlayer. Ако не ти дреме как се разпределят парите, вземаш я където си искаш/където ти е удобно.

DragonSlayer да ме поправи ако греша, но той казва, че иска всеки лев(от неговите) да е за CDPR, не ти казва ти какво да правиш с твоите пари.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
10 юли 2019
Да е, няма драма тък. Просто харесвам концепцията зад ГоГ, смелия ход на поляците да тръгнат срещу течението. Харесвам самите СДПР, това, което правят и това как го правят.

СДПР ще си приберат парите (или поне част от тях) откъдето и да им вземеш играта, а човек взима от там, откъдето е свикнал, откъдето му е удобно и откъдето му е кеф.

HighFist avatar
HighFist
10 юли 2019
Физическите копия на Witcher 3 се активираха през GOG, ако добре си спомням.

За момента си мисля Cyberpunk да го взема за PS, но и през Steam няма проблем за мен. Джойстик задължително обаче. С мишка нещо много се прегърбвам напоследък.

pseto avatar
pseto
10 юли 2019
Lethian, сигурен съм, че никой няма да се оплаче, когато му дадеш пари. Те и самите CD Projekt Red ако имаха проблем с нещо различно от GOG щяха да направят ексклузив, тъй че... всичко е точно.
Freenod avatar
Freenod
11 юли 2019
От GOG ,само дигитално можеш да я вземеш ,за физическите копия(само Полша мисля,че е изключение) си има линкове кои техни парньори за дадената страна я предлагат ,за България Озон и Пулсар...интересно е ,че поне за сега май планираните бройки от колекционерското издание за нашите ширини са разграбени още на преордър всичките
darkblue avatar
darkblue
11 юли 2019
Да, така е, точно 2 седмици седя колекционерското издание и бамм , вече го няма Който поръчал, поръчал.
rosniak avatar
rosniak
11 юли 2019
Не ми давайте надежди че ще се уредя с едно такова....
Поръчах буквално 2-3 дена след Е3.. Което ме подсеща- благодаря @darkblue, че споделил линк и т.н., защото въобще бях изключил!
darkblue avatar
darkblue
11 юли 2019
@rosniak за нищо. Сега само трябва чакаме и да стискаме палци
rosniak avatar
rosniak
11 юли 2019
Дам, чакаме и стискаме палци!
pepito avatar
pepito
15 юли 2019
GOG е чудесна платформа, а новото Галакси е много правилна стъпка напред
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл