hategame logo
Версиите на Cyberpunk 2077 за PS4/Xbox One със съвместимост за PS5 и Xbox Series X
пуснато на 19 юни 2020 от pseto
cyberpunk 2077 1
Cyberpunk 2077 ще може да се играе за PlayStation 5 и Xbox Series X в деня на премиерата на двете конзоли. Това важно уточнение бе направено от CD Projekt Red вчера, малко след като бе обявено, че играта ще бъде забавена с 2 месеца до ноември.

Така купувайки си играта за PS4 или Xbox One, вие ще можете да я цъкате и за новото конзолно поколение. Полското студио обаче посочва, че става дума за „обратна съвместимост“ – или с други думи почти сигурно ще видим версия на Cyberpunk 2077, която няма да се възползва от пълния хардуерен капацитет на PS5 и Xbox Series X.

Обещанията на CD Projekt Red са, че в бъдеще след премиерата на заглавието ще има и значително подобрени ревизии за next-gen конзолите. И те ще са налични за потребителите без каквото и да е доплащане.

Така вероятно ситуацията може да се окачестви като „и вълкът сит, и агнето цяло“ – притежателите на новите конзоли ще могат да цъкат Cyberpunk 2077, но във вид, който няма да се различава драстично от този за PS4 и Xbox One.

Всъщност ако говорим за Xbox хардуера още през февруари CD Projekt Red обяви, че Cyberpunk 2077 ще се купува един път, но ще може да се играе и за Xbox One, и за Xbox Series X. Вчера дойде потвърждението, че същата промоция ще е валидна и за PlayStation платформите.

Коментари
BundyBari avatar
BundyBari
21 юни 2020
Може да забавят играта вече 2 пъти, но пак намират начин да поглезят феновете, спокойно можеха да я пуснат сега за PS4 и през 2022 с всички DLC-та нова версия за PS5 на пълна цена. Типичен пример с GTA5, която не знам колко ще струва, но самия факт, че няма да бъде подарък е кофти. За това ги харесват поляците геймърите, а не както тук анти-фенновете на The Witcher 3 мислят, че е само заради тази игра. Никой не знае дали Cyberpunk ще е успешна, може и да не е, но засега има аргументи да смятаме обратното, защото се вижда ясна градация в игрите им, а екипа не съм чел да е напуснат от водещи кадри. Ако трябва да залагам за мен това ще е "GOTY 2020", на база интуиция, а не фенски пристрастия.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2020
Добре казано, Бънди.
igra4 avatar
igra4
21 юни 2020
Tlou 2, ще е GOTY, да отложат киберпънка още 2 месеца, че да вземе за 2021г.
Charcharo avatar
Charcharo
21 юни 2020
GOTY не значи нищо. Всеки сайт си има GOTY, както и всеки човек.
toti avatar
toti
21 юни 2020
da vqrno Charcharo e prav tiq GOTY gluposti naistina nqmat nikakva stoinost...eto ti naprimer minalata godina Sekiro stana goty,no pak DS ima pove4e GOtY prizove taka 4eee.....
LethianDream avatar
LethianDream
22 юни 2020
Предпочитам някой да направи хубава игра, която да си купя на пълна цена, вместо да ми подарява безплатно за новите конзоли некадърна такава, на която ще се мъча да играя (все повече НЕ ми харесва Киберпънка на базата на изтеклия геймплей/клипове дотук). Но щом ви радват поляци, няма лошо, мен ме радват полякини..
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 юни 2020
HighFist avatar
HighFist
22 юни 2020
И руси чехкини, разбира се
azsambot avatar
azsambot
23 юни 2020
Dandelion я дай снимка на въпросните две червенокоски от CDPR,че ме заинтригува.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Мен ме радват бели лястовици.
Charcharo avatar
Charcharo
22 юни 2020
Абе CD Projekt Red имат лоша страна. И те имат нечовешки крънч, излъгаха за модинга в Witcher 3, не поддържат отворени технологии (HBAO+, Hairworks, DX12 за CB2077 а не Vulkan) не пускат за Linux... не са най-доброто студио от морална гледна точко със сигурност, а това са си обективни неща тук, не просто проблемите ми с адаптациите им.
HighFist avatar
HighFist
22 юни 2020
И при тях имаше някакви сериозни скандали, свързани с крънч. За момента всички ги дават за пример (включително и аз) заради Witcher 3, GOG и т.н.

За Cyberpunk също имам сериозни надежди.

Достатъчни са обаче само няколко промени в мениджмънта и всичко би могло много бързо да тръгне надолу.

rosniak avatar
rosniak
22 юни 2020
От всичкото това знам само за крънча. Знам че има модинг в The witcher III, но не съм наясно какъв е проблемът там. А версия за Linux обещавали ли са, казвали ли са някъде че ще пускат или ще обмислят такава?
За тези неща не съм наясно, питам от любопитство и не търся да се заяждам. А за това че имат трески за дялане и допускат грешки тук и там- говори ми- за това вече съм наясно!
Charcharo avatar
Charcharo
22 юни 2020
@Rosniak
CDPR обещаха изрично, че ще пуснат RedKit за Witcher 3 малко след излизането и.
https://redkitwiki.cdprojektred.com/REDkit

Това направиха за Witcher 2 макар и твърде късно. Но за Witcher 3 това си беше обещание, а играта е доста по-гостоприемна за модове по принцип от Witcher 2.

Но не го направиха. Пуснаха един модинг кит за текстури само. Нещо е, но сравнение с RedKitа на Witcher 2 е подигравка. С онова нещо можеш да строиш експанжъни или дори игри. В Witcher 3 модовете са доста лимитирани и добрите инструменти са направени от фенове и им отне време.

Представи си къде щеше да бъде модинга с нещо като Redkit 2016та примерно! Ама уви, нет. Излъгаха.

Иначе не са обещавали за Linux, просто това е изискване за да си наистина сред най-добрите. Както и да си на Vulkan и да използваш по-отворена технология.

rosniak avatar
rosniak
22 юни 2020
Ясно. Мерси за информацията!
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
22 юни 2020
HighFist avatar
HighFist
22 юни 2020
Има нещо такова. Пък и защо да не се скатаем и да мързелуваме две години, пък после да се оплакваме като опре ножа до кокала.

Със сигурност има и истински експлоатирани служители по тези фирми, но и скатаването си е част от живота.

jenssn avatar
jenssn
23 юни 2020
таз игра подяволите е грешка да се играе на конзола .. не ... ГРЕХОТА е ...
logout avatar
logout
23 юни 2020
Според мен всякакъв шутър да се играе на конзола е извращение, но повечето си тичат с автоматичното прицелване и се радват.
LethianDream avatar
LethianDream
23 юни 2020
Всичко зависи от това как си свикнал, аз преди на PC не играех шутъри и първият ми шутър беше Бордърлендс на конзола. Сега, дори да ми сложат нож на гърлото, няма как да играя шутър на PC, независимо, че мнозинството играе така и харесва този начин. Автоматичното прицелване си е напълно окей за мен, нямам претенции да бъда войник от щатската армия
logout avatar
logout
23 юни 2020
За мен е безсмислено само да държа джойстика и да натискам копче, но вкус приятели няма, на всеки както му харесва.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл