hategame logo
Watch Dogs: Legion с посредствена премиера във Великобритания
пуснато на 02 ноември 2020 от pseto
watch dogs legion 1
Watch Dogs: Legion е дебютирал на второ място зад FIFA 21 миналата седмица. Това научаваме от поредно издание на класацията на Chart-Track за физическия пазар във Великобритания. Заглавието на Ubisoft се продава с 54% по-слабо, отколкото Watch Dogs 2, излязъл през 2016-а.

За четири години обаче се промениха доста неща. Не само пазарът се обръща към дигиталното, но и при пандемията в момента геймърите купуват все по-малко игри на физически носител. Така не можем да сме сигурни дали Watch Dogs: Legion наистина се продава зле (Chart-Track по традиция покрива само физическият пазар във Великобритания).

В топ 10 виждаме още две нови игри. На седмото място е Pikmin 3, а на деветото – The Dark Pictures Anthology: Little Hope.

Пълният топ 10 изглежда ето така:

1. FIFA 21
2. Watch Dogs: Legion
3. Animal Crossing: New Horisons
4. Mario Kart 8: Deluxe
5. Minecraft за Switch
6. Super Mario 3D All-Stars
7. Pikmin 3
8. Ring Fit Adventure
9. The Dark Pictures Anthology: Little Hope
10. Minecraft Dungeons

Коментари
God avatar
God
02 ноември 2020
Тая класация става все по-ненужна.
pseto avatar
pseto
03 ноември 2020
Дам, и аз вече се чудя дали има смисъл да ги пиша тези статии. Айде преди пандемията беше малко по-смислена, ама сега... май няма файда.
Rostik79 avatar
Rostik79
03 ноември 2020
Тази класация всички платформи ли обхваща? За конзоли физическите носители все още според мен са не малък процент, но на PC съм сигурен, че дигиталните продажби преобладават. Да не говорим, че тази игра я има и в паса на Юби за ПЦ и както GOD казва, тази класация е вече доста неадекватна.
pseto avatar
pseto
03 ноември 2020
При PC мисля, че нещо от рода на 90% и нагоре е дигитален пазара. Ако не и близо до 100%. Освен колекционерски издания не знам мнозинството от геймърите дали купува друго. При конзолите... мисля, че беше близо 50:50 преди пандемията. Или 60:40 в полза на дигиталното. Сега може и доста повече да е. (Ако изключим Switch, там е предимно физическа ситуацията.

Преди пандемията казваха нещо физическите продажби, ама сега... не толкоз.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл