hategame logo
Защо Cyberpunk 2077 е от първо лице?
пуснато на 16 юни 2018 от pseto
cyberpunk 2077 1
След адски дълго чакане най-накрая тази седмица CD Projekt Red ни показа Cyberpunk 2077. И първият трейлър впечатли. Но заедно с това научихме, че играта ще е от първо лице. Което е в сериозен контраст с The Witcher серията на поляците. Която започна първо изометрично, а с втората си и трета част се установи като приключение от трето лице. Което далеч не се харесва като идея на всички.

Но защо?

Вероятно доста от нас са се сетили за причина. А именно - възможността в Cyberpunk 2077 да си направим собствен герой. Който не се казва Гералт. И може да е мъж, жена или всичко останало. Все пак сме в 21 век.

"В тази игра искахме да ви вкараме в обувките и тялото на персонаж, който се усеща като вашия герой. Перспективата от първо лице беше начинът за това", казва Патрик Милс, главен дизайнер по куестовете в Cyberpunk 2077.

Друга причина е целта на CD Projekt Red да се потопим изцяло в света на играта. В Cyberpunk 2077 по всичко изглежда ще имаме значителен по детайл футуристичен свят - а за наслаждаване на всеки детайл перспективата от първо лице несъмнено ще помогне много.

Но сега остава един въпрос - кога ще видим Cyberpunk 2077 в продажба?

Коментари
darkblue avatar
darkblue
17 юни 2018
" В Cyberpunk 2077 по всичко изглежда ще имаме значителен по детайл футуристичен свят - а за наслаждаване на всеки детайл перспективата от първо лице несъмнено ще помогне много "

По тъп довод не бях виждал...

pseto avatar
pseto
18 юни 2018
Според мен има някаква логика в това, понеже аз какъвто и геройда си направя, ако го гледам от трето лице постоянно по една или друга причина винаги ми се струва някакъв... такъв чужд. Докато като играеш от първо лице ти се струва, че ти си вътре и хич не се замисляш за човечето, което си направил.

Ама може и само при мен да си е така, де. Реално аз нямам никакви претенции и към първото лице, тъй че... както дойде, така.

darkblue avatar
darkblue
18 юни 2018
Мисля че е до човека, за мен е яко да виждам целия герой и да му се кефя. Не че не ме кефят от първо лице толкова, ама примерно ако е като скайрим, ще я играя от 3-то
Skygleam avatar
Skygleam
18 юни 2018
Аз смятам, че е заради вертикалността на играта. Т.е. ще има доста гледане нагоре, а в игрите от трето лице обикновено не е чак толкова добре направено. Ако искаш да погледнеш право нагоре камерата ще се гледа гъза на героя ти. Примерно в Wicher-а има ограничение доколкото си спомням колко можеш да движиш камерата в Z направлението.

Другото, което се сещам е пак свързано с камерата - на конзола е по-удобно да кажем да гледаш нагоре в първо лице отколкото във трето.

Трето - лека оптимизация на играта. Ако гледаш винаги от първо лице едно солидно количество полигони и ефекти от коси на главния герой се спестяват.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл