hategame logo
Акционери срещу високи бонуси на шефове в EA
пуснато на 22 юни 2021 от pseto
andrew wilson ea 1
Акционерите в EA са гласували срещу значителен бонус, който е трябвало да получи Андрю Уилсън, шефът на компанията, а също и други водещи кадри. Със 170 милиона гласа против и 59.6 милиона гласа за, изпълнителният директор на Electronic Arts ще трябва да прибере по-скромни суми за последната финансова година.

Предложението беше Уилсън да получи 30 милиона долара като бонус под формата на акции. То среща отпор - най-вече защото "EA са започнали да дават прекалено много еднократни бонуси" в последните години. За предходната финансова година Уилсън прибира 15 милиона долара.

Все пак Уилсън ще получи бонус от 18 милиона долара (голяма част от който е базиран на финансови постижение на EA).

Всъщност тези гласувания на акционерите не са задължаващи за компанията. Тя може да избере да ги игнорира - но в повечето случаи мнението на хората, притежаващи акции в EA, се взима под внимание.

От друга страна е редно да се посочи, че откакто стана начело на EA, Андрю Уилсън преобрази компанията. Тогава тя беше записала няколко години поред на загуба, а акциите ѝ се търгуваха за 27 долара бройката. Днес печалбите на EA са в рамките на милиарди годишно, а пък една акция струва 117 долара. Така е спорно дали подобни бонус са наистина незаслужени.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл