hategame logo
EA купи Glu Mobile
пуснато на 10 февруари 2021 от pseto
ea glu mobile 1
EA очевидно са решили да развържат кесията си напоследък. След като бяха предложени 1.2 милиарда долара за Codemasters, то американският гигант купи и нова компания – Glu Mobile.

Стойността на сделката е 2.1 милиарда долара. В какво специализира Glu Mobile ще се запитате? Това са мобилните игри.

Самата компания се окачествява като „лидер във freemium заглавията“. Популярни нейни игри са Dinner Dash, MLB Tap Sports Baseball, Covet Fashion, Kim Kardashian’s Hollywood и други.

Не знаем какви точно са плановете на EA за Glu Mobile, но обикновено подобни сделки се правят с цел качествено пренасяне на PC/конзолни франчайзи за смартфони и таблети. Преди известно време Activision се сдоби с King, които пък им помогнаха да направят Call of Duty: Mobile, което в момента е хит. Вероятно EA търси подобен ефект.

Всъщност е интересно да отбележим, че Electronic Arts бяха едни от първите, дали много пари за мобилни специалисти. Те придобиха PopCap Games за 650 милиона долара през 2011-а. Студиото зад Plants vs. Zombies обаче не успя да се отличи особено в десетилетието след това.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
11 февруари 2021
Значи ще има Battlefield Mobile
pseto avatar
pseto
11 февруари 2021
Въпрос на време е... ама мобилният сектор си е цяла наука и са си нужни специалисти за него. Макар че тази фирма с тези мега кежъюл игри тип Ким Кардашиян нещо си... де да знам. Може би по-скоро спортните франчайзи се чудят как да пренесат в пълната им криминална прелест.
LethianDream avatar
LethianDream
12 февруари 2021
Точно Кардашиянската помия е златна мина в Щатите, там само от нея ще изжънат милиони ала Ultimate Team.
LethianDream avatar
LethianDream
12 февруари 2021
ПопКап си правят Зомбита срешу Растения доста добре, имат цели 2 части за мобилен телефон, както и всякакви други безумни игри като Bejeweled, онова с Жабата дето цели топки и какво ли не. А ЕА бълха ги ухапала, те сигурно 2 млрд. печелят с две издания на Ultimate Team- едно футболно и едно с американски футбол
pseto avatar
pseto
12 февруари 2021
Да, Ultimate Team си е ебало мамата колко пари изкарва. 1.2-1.3 милиарда само за тримесечие... нечовешко. Ясно е, че говорим за най-силното тримесечие (при премиерата на криминалната схема), ама за цял цикъл на Madden и FIFA сигурно са 2 милиарда долара.

Тая машина за пари може и да секне в един момент, ама докато това се случи ще позволи на EA да купи още 4-5 големи студия.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл