hategame logo
Акциите на EA падат заради страхове относно Star Wars: The Old Republic
пуснато на 20 януари 2012 от pseto
star wars the old republic
Страхове, че MMORPG-то Star Wars: The Old Republic няма да развие пълния си потенциал са причинили спад в акциите на EA с неособено скромните 6%. Анализатори като Тод Мичъл от Brean Murray Carret & Co. пък предвиждат още по-значителен срив на ценните книжа.

Причина за това са както по-ниските от първоначално очакваните от експертите продажби на SWTOR, така и множеството закани за отказване от плащане на месечни такси за играта. В момента, адски много собственици на MMORPG-то се оплакват както от скучната PvP бойна система, така и от липсата на сериозни новости в жанра и множество гличове и бъгове както във визуален аспект, така и откъм геймплей. Аз съм напълно съгласен с тях, като досега SWTOR не ми е доставил никакво удоволствие и общо взето ако бях отишъл на курва, то щях да похарча далеч по-качествено 100 кинта. А това по принцип не са качествено похарчени пари.

Разбира се, EA отговаря на падналите книжа с думите, че "е нормално в MMORPG жанра игрите да се развиват с течение на времето" и че SWTOR тепърва ще става по-добър. Възможно е. Но малкият проблем е, че не всеки иска да дава по 25 лева месечно за нещо недовършено. Аз лично няма да си купя месец за The Old Republic след безплатния.

А пък ако много хора размишляват като мен... то SWTOR като нищо ще сподели съдбата на Warhammer Online, друга игра на EA. Уж се чакат поправки, ама когато се минат 3-4 месеца без тях... то мнозинството от играчите са се отказали и няма смисъл да се влагат още пари! А пък един 300-милионен проект като Star Wars: The Old Republic е далеч по-нерентабилен за вторични сериозни инвестиции, отколкото по-малки MMORPG игри.

Естествено, тепърва предстои да видим какво крие бъдещето. За мен SWTOR е поредната масова онлайн ролева еднодневка, а в идните месеци ще четем единствено за отказали се играчи и паднали приходи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл