hategame logo
Atari подава документи за банкрут, опитва да се прероди
пуснато на 21 януари 2013 от pseto
atari logo
Основаната преди внушителните 41 години гейм компания Atari ще направи пореден опит да се прероди – нещо, което е успявала да сътвори доста пъти през годините досега. Американците са подали наскоро документи за фалит, която при оптимално стечение на обстоятелствата ще им позволи да се реорганизират спокойно.

Става дума за 11 глава от щатския кодекс за банкрутите – същата, под която действа в момента и THQ. От Atari се надяват, че тя ще им помогне както да съберат малко свеж капитал за стартиране на ново, така и за отделяне от майчината си компания Atari S.A.

Всъщност, зад това име се крие добре познатото на някои от по-старите геймъри студио Infogrames – предимно разпространител, свързан с популярни игри/серии като Alone in the Dark, Civilization III, Test Drive и т.н. В последните години обаче пичовете изпаднаха в сериозни финансови затруднения, като се крепят едвам-едвам на своите дъщерни дружества, част от от които е и Atari.

Именно и заради това преди няколко години Infogrames сменя името си... явно с надеждата, че Atari S.A. ще им послужи като ново начало и ще им подобри късмета.

На мен лично ми е интересно дали и този път култовата компания ще успее да оцелее. А и не съм запознат с щатските закони – не знам дали с този ход Atari ще успее да се откъсне от майчината им, очевидно вегетираща на техен гръб френска компания Atari S.A.

Дано това се случи.

Иначе, ако Atari се прероди се надява да започне разработката на игри, които се продават дигитално или са насочени към мобилните телефони. Като цял две ниши, които не изискват чак толкова сериозни средства, но пък има потенциал за огромна възвръщаемост.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл