hategame logo
Battlefield V под очакванията на EA
пуснато на 06 февруари 2019 от pseto
battlefield 5 16
Battlefield V се е продавал под очакванията на EA. Това научаваме от изявление на компанията, макар че не изглежда, че говорим за края на света.

EA са очаквали шутърът да продаде поне 8.3 милиона бройки до края на декември 2018-а. Числото обаче е възлизало на 7.3 милиона.

При положение, че Battlefield V получи титанично количество критики покрай премиерата си - заради бъгове и лош геймплей баланс - то можем да предположим, че немалко фенове на франчайза очакват заглавието да бъде пооправено. Тъй че не е изключено в близко бъдеще все повече хора да започнат да си го купуват. Ако започне да изглежда, че играта е оправена.

От друга страна продажбите в първите седмици и месеци са най-важни - особено и при положение, че тогава игрите все още са на "пълни" цени. Тъй че слабият старт на Battlefield V ще навреди на EA при всички положения.

Любопитно е да се отбележи обаче, че Андрю Уилсън, шефът на EA твърди, че "прекаленият акцент на сингъла" и забавената премиера на battle royale режима в Battlefield V са довели до слабото представяне. Явно правейки се паралели с Call of Duty: Black Ops 4, който няма сингъл и който се появи с battle royale в продажба (и на която серия оприличих аз Battlefield V като геймплей).

Дали пък наистина EA няма намерението да превърне Battlefield повече като Call of Duty?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл