hategame logo
Bethesda отказват дуела на Quake 3, съдят създателя на Minecraft
пуснато на 28 септември 2011 от pseto
scrolls-the-elder-scrolls
Помните ли интересния дуел, който създателят на Minecraft Маркус Перссон предложи на Bethesda? Пичът предложи диспут относно названието Scrolls да бъде разрешен на истинското поле на честта в геймърския свят – Quake 3.

Оказва се, че Bethesda очаквано ще се окажат мръсни путки и ще откажат това предложение. Вместо това, те ще завлачат Перссон и компанията му Mojang AB в съда, като ще се опитат да го накарат да се откаже от заглавието на следващата си игра, което е Scrolls.

По повод на тоя казус, Перссон пише следното:
Съгласен съм, че Scrolls (свитък на български) е част от търговската макра на Bethesda, но като геймър, аз никога не съм считал тяхната серия The Elder Scrolls като нещо, свързано със свитъци. Това никога не е бил основен акцент нито в маркетинга на играта, нито пък в публичния й образ”, пише той. „Предположението, че някой може да притежава индивидуалните думи от дадена търговска марка също е отчасти плашещ. Консултирахме се с адвокати и установихме, че те нямат особени аргументи, но приемаме нещата насериозно. Нищо с играта Scrolls не цели да се свързва по никакъв начин с техните игри”, добавя Перссон.

И мога да кажа, че съм напълно съгласен с думите му. Bethesda се изхвърлят по най-смешния начин с тея патентни дела, явно са решили да се правят на Apple. А и даеба, кой изобщо нарича серията The Elder Scrolls… The Elder Scrolls? Даже в шибаните им рекламни материали тоя надпис е малък и периферен, докато Oblivion, Skyrim и т.н. са основния акцент!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл