hategame logo
Blizzard съкращава 600 души... не е особено изненадващо
пуснато на 01 март 2012 от pseto
blizzard
Това да си просто шибан работник в някоя фирма е ебана работа, особено ако си на по-ниска позиция. Това мога да го кажа и от личен опит, особено като знам как досега 2 пъти са ме съкращавали, когато шефът е решил, че се е наиграл с някой проект.

Е, 600 души от Blizzard ще изпаднат в моята ситуация съвсем скоро, разделяйки се с работата си. Внушителната вълна съкращения е една от най-сериозните в историята на компанията... но и хич не е изненадваща.

Защо? Просто се очаква в близко бъдеще Blizzard да пусне на пазара 3 сериозни продукта – Diablo III, както и експанжъните StarCraft II: Heart of the Swarm и World of Warcraft: Mists of Pandaria. Както бихте се досетили, около тези продукти са били наети огромен брой хора, за да вършат различни спомагателни дейности. И голяма част от тях ще им бъде казано „чао” скоро.

Все пак, Майк Морхайм, шефът на компанията, изрично отбелязва, че WoW екипа не е афектиран изобщо, а пък 90% от уволнените не са свързани директно с разработките по игрите. Или с други думи, най-вероятно иде реч за тестъри, фрийлансъри и други хора, които вероятно са знаели, че дните им в Blizzard са преброени.  Пък и в крайна сметка, други големи компании направо отебават немалко от самите разработчици на игрите при премиера на игра, като дори и перспективни студиа като Team Bondi изчезват от картата на света просто ей така...

...и все пак, винаги е гадно да четеш за съкращения, особено когато и ти си попадал в това положение.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл