hategame logo
Bloodstained се превърна в най-успешния Kickstarter гейм проект
пуснато на 12 юни 2015 от pseto
bloodstained
Bloodstained: Ritual of the Night се превърна в най-успешния гейм проект в сайта за обществено набиране на средства Kickstarter. След ден кампанията ще завърши, а към момента бюджетът на заглавието възлиза на 4.65 милиона долара.

Това го нарежда на първо място от всички гейм проекти, набрали средства чрез Kickstarter. Освен всичко друго в оставащите часове ще бъдат натрупани още пари – вероятно ще бъде премината границата от 4.7 милиона долара?

Досега най-успешният гейм проект беше Torment: Tides of Numenera. Набраният бюджет бе почти 4.2 милиона долара. С малко под 4 милиона долара пък можеше да се похвали друго олдскул RPG – Pillars of Eternity (Project Eternity по време на Kickstarter кампанията си). Сега вече имаме нов лидер.

Всъщност Bloodstained е на трето място изобщо в Kickstarter в дивизията „игри“. На първо е (физическата) картова игра Exploding Kittens, а на второ – мини конзолата Ouya, която се появи в продажба и вече изпадна в маргиналност.

Иначе Bloodstained е екшън сайдскролър с RPG елемент. В играта ще трябва да изследваме куп зони и, естествено, убиваме стотици противници. Заглавието е дело на Коджи Игараши, продуцентът на Castlevania поредицата... поради която причина можем да очакваме много.

Bloodstained Обаче не чакаме особено скоро – чак през 2017 година.

Коментари
hyper avatar
hyper
13 юни 2015
Аз още не разбирам какво й е специалното на тази игра..?
Nreth avatar
Nreth
13 юни 2015
Създателят.
pseto avatar
pseto
13 юни 2015
Дам, Коджи Игараши. Но реално в Kickstarter е по-важен хайпът. Някъде някога четох някакъв анализ, който всъщност беше много хубаво написан и подкрепен с аргументи, даже се зачудих дали просто да не го преведа 1:1. В него се казваше, че Kickstarter не е точно система за набиране на средства, а социална мрежа. По-важно е онова, което ще се образува като хайп, отколкото евентуалните средства. И те са важни, но нищо не е по-голямо от хайпа...
hyper avatar
hyper
13 юни 2015
Да, като че ли има нещо вярно. Иначе проверох човека, ясно сега, като намесихме Castevania.
pseto avatar
pseto
14 юни 2015
Така е, но от друга страна той е продуцент в доста от игрите... което си е малко крив хайп за мен. Смисъл, ако беше главен дизайнер, директор... нали малко по-различно е. Поне има директна креативна роля, а продуцентът е човекът, който отговаря къде и как да се похарчат парите.

А и реално, мен също не ме впечатлява идеята. 2D екшън ролева игра - вече има доста такива и то с никак нелош арт. Но както казах - в една социална мрежа нямаш никакви гаранции кое ще стане viral и кое не.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл