hategame logo
Брайън Фарго иска да купи Interplay
пуснато на 18 септември 2018 от pseto
interplay logo
Какви са плановете на Брайън Фарго и студиото inXile, ако играта Bard’s Tale IV е успешна? Отговорът на въпроса е доста изненадващ... да бъде придобита компанията Interplay. Или по-конкретно онази нейна интелектуална собственост, която все още не е била продадена.

Какво трябва да се случи обаче с Bard’s Tale IV? При над 2 милиона продажби явно ще бъдат събрани достатъчно пари от inXile, за да се направи оферта към Interplay. Които в момента все още държат известни, макар и възрастни франчайзи като Sacrifice, Earthworm Jim, Kingpin и Dragon Wars.

Куп други серии на Interplay – сред които и Fallout – отдавна не са под шапката им. Но все пак дружеството все още има ценна интелектуална собственост.

Любопитно е да отбележим, че Фарго има и сантиментална връзка с Interplay – той е един съоснователите на студиото. Което започва своя живот преди 35 години. За някои от вас може би ще е интересно да узнаят, че в момента Interplay не е фалирал и съществува, макар и като сянка на себе си и то без да разработва нови игри.

Що се отнася до inXile, то компанията се движи доста добре след успешния Wasteland 2. Той беше успешно финансиран в Kickstarter, а след това се продаваше добре и получи отлични отзиви. Сега се готви и трета част, която очакваме догодина.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл