hategame logo
Британска комисия препоръчва луут кутиите да се третират като хазарт
пуснато на 03 юли 2020 от pseto
loot box
Идва ли краят на луут кутиите? Докато срещу тях не се изправи САЩ – вероятно не, но все пак дойни крави като режима Ultimate Team на FIFA може да пострадат във Великобритания скоро. Комисията, която от известно време насам изследва луут кутиите е счела, че те трябва да бъдат окачествени като хазарт.

Тук, обаче, има няколко уловки. От една страна правителството на Великобритания трябва да одобри хода – комисията единствено дава препоръка. Другия любопитен момент е, че засега няма неопровержими доказателства, че луут кутиите подтикват децата към реален хазарт – основният аргумент за регулирането им.

Комисията обаче смята, че процесът върви прекалено бавно и би било най-добре луут кутиите да се разглеждат от органите, отговарящи за хазарта в страната.

Ако това се случи – задължително заглавия тип FIFA ще бъдат забранени за деца. Но не това е проблемът – вероятно за достъп до Ultimate Team ще се иска въвеждане на документ за самоличност, подобно на изцяло хазартните сайтове. Допълнителни мерки като данъци върху микроплащанията и внимателно следене на съдържанието на луут кутиите със сигурност няма да се харесат изобщо на EA.

Най-вероятно ако предложението бъде одобрено просто игрите с луут кутии ще се продават без този елемент във Великобритания. А ако и още големи държави ги последват... различните своеобразни ротативки може и да останат в миналото.

Коментари
Peshp avatar
Peshp
03 юли 2020
Само мислят как да прецакат нещата.
HighFist avatar
HighFist
03 юли 2020
Май вече искането е на ниво Горна камара на Парламента (House of Lords).
pseto avatar
pseto
04 юли 2020
Дано да го приемат, макар че вероятно компаниите ще намерят друг заместител на луут кутиите... който кой знае какъв ще е.
lyubohar avatar
lyubohar
04 юли 2020
Тази болест се разпространява

https://www.cnet.com/roadshow/news/bmw-vehicle-as-a-platform/?fbclid=IwAR1A3NAXPEaF1aYLQqRApsNgB6Kk1CQb4-RrAeIZJigB_4_R_Xnr6M58bFc

pseto avatar
pseto
04 юли 2020
В Горубляне всичко ще активират, че и отгоре (като дойде след 10 години BMW-то на 50 000 километра, карано от баба всяка неделя да ходи на пазар). Но да, интересно четиво, направо да взимат хора от EA и прочее в автомобилните компании - да ги светнат как се продават DLC-та. Пък и може луут кутии, отваряш и ти се пада подновяване на произволна екстра за няколко месеца.
lyubohar avatar
lyubohar
04 юли 2020
То не е въпросът в това, ти ако си си купил БМВ за 150 бона няма да искаш да ходиш в Горубляне Иначе за по-стари коли си прав. Макар че батките там не отбират от суфтуер, ще се отвори нова пазарна ниша за хакери.

Но въпросът е ще искаш ли въобще да си купиш кола по този начин. Аз и сега имам платени услуги в колата, като например гласовите команди, и ще ида да си ги активирам нелегално, щото много ме дразни това...Но поне е еднократно.

Въобще не ми харесва тази тенденция, да не говорим колко по-рискови ще станат колите откъм хакване, след като основни модули ще се управляват изцяло софтуерно. То и сега се управляват така, но някак е по-затворена системата.

rosniak avatar
rosniak
04 юли 2020
DLC: 109.99$ за сет зимни гуми!
pseto avatar
pseto
04 юли 2020
Да, и аз не вярвам в прекалената дигитализация, особено пък на автомобилите. Прекалено плашещо ми се струва. Предполагам причината за това е, че следя този сектор и че си изкарвам хляба с писане на софтуер. И знам, че всичко има пробиви, всичко може да се хакне, всичко е бъгаво... дори и софтуера на самолети. А това някой да прави своеобразни DLC-та за автомобили и да ми деактивира екстри отдалечено е тотална лудост.

Ама след няколко години щеш или не щеш, ще си купуваш яко дигитализиран автомобил, дори и да е някоя Киа или Хюндай нисък клас. Натам върви светът... въпреки че съм си добре с моята 13-годишна бракма с почти много малко електроника в нея. Макар че тя кой знае кога ще сдаде богу дух.

igra4 avatar
igra4
04 юли 2020
Нека има луут кутии, така отсяват умните от простите. Който има малко мозък, няма да ги купува и готово. Иначе ставаме като олигофрена Симеонов, дето иска да затваря казината.
pepito avatar
pepito
06 юли 2020
че що да не ги затворят? В квартала дето живея точно срещу една детска площадка има "казино"... Неописуеми индивиди се навъртат наоколо по всяко време на денонощието, бяха изчезнали когато всичко беше затворено всега пак е същото - всякакви отрепки, наркомани проститутки, най голямата галактическа измет е там
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл