hategame logo
Буустингът вече е престъпление в Южна Корея
пуснато на 11 декември 2018 от pseto
boosting service
Да, Южна Корея определено приема сериозно електронните спортове. Дотолкова, доколкото наскоро буустингът е бил превърнат в престъпление.

Всеки, който предлага подобни услуги рискува глоба от 20 милиона вона (еквивалент на 18 000 долара) и условна присъда от 2 години. Което означава, че ако някой продължи да бууства в този период може съвсем реално да се окаже в затвора.

Но за какво буустване по-точно говорим? Понеже начините, по които един играч може да подпомогне друг във вдигане на нива или скил рейтинг са много. И нерядко зависят от самото заглавие.

Реално и най-обичайният прийом в MMORPG игрите (или дори Diablo 2), в които играч от високо ниво убива чудовища, за да може такъв от ниско да взима много опит, без да прави нищо е буустинг. Но несъмнено в случая на Южна Корея се говори за друго.

А именно - когато в състезателни игри някой играч даде акаунта си на про геймър (срещу пари), който да го вкара в най-добрите дивизии. При която ситуация скил рейтингите практически не означават нищо, понеже не е ясно дали човекът зад клавиатурата наистина е добър или някой друг е играл вместо него.

Ако се замислим - подобни неща изглеждат наистина чужди в страни като България. Но пък ето защо Южна Корея си остава истинското родно място на професионалния гейминг.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
11 декември 2018
Изтрит коментар
sauron93 avatar
sauron93
12 декември 2018
Нормално,всичките им ммо—та са пей 2 уин. На хората им е втръснало децата им да харчат парите на родителите си за айтемчета и левъли.
lyubohar avatar
lyubohar
12 декември 2018
Новините в Южна Корея от 12 декември 2030 г.: геймър беше заловен в сваляне на нивото на трудност на игра и осъден на смърт.
igra4 avatar
igra4
12 декември 2018
eми хората си имат пари богати са и се глезят с някви простотии, а в беге хората нямат пари за хляб, и карат пенсионерите да се радват на 40 лв коледна добавка все е едно е 400 лв.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
12 декември 2018
Малко офтопик, но се сещам за един от оная PSN BG група, ставаше дума за пиратстване на филми, игри, музика и т.н, а тоя вика нещо от сорта "Всяко удоволствие трябва да се заплаща, който няма пари и разчита чрез пиратстване не заслужава да има достъп до това удоволствие"
toti avatar
toti
12 декември 2018
тея са пълни откачалки
pseto avatar
pseto
12 декември 2018
Представям си как някой влиза в пандиза в Южна Корея за буустване, а в България като се качиш в таксито трябва да хвърляш боб шоферът убиец ли е или едва изнасилвач на свобода.
bojosan avatar
bojosan
19 януари 2019
Абе не знам колко сме бедни ама комшийчето до сега е на 180 кинта дадени пари за Fortnite скинове,a и понеже не може да си я джитка винаги на PS4 ката за навън му е купен Nintendo Switch,с идеята като вечерят мама и тати в ресторант той да не скучае а да си се забавлява.......Неам думи чесно казано !
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 януари 2019
После мама и тате ще започнат да дават пари за логопеди, психолози и прочие специалисти, за да фиксират натрупаните дефицити в синчето. Така пък се осигурява работа на други.
Art3mis avatar
Art3mis
20 януари 2019
Този е скромен и явно му е разрешено....съученик на сина ми е пръснал 400 от картата на баща си, преди да го усетят...не смятам, че родителите са богати, ама съвсем избягахме от темата.
pseto avatar
pseto
21 януари 2019
Хаха, аз пък оня ден видях някакви деца пак циклят на Fortnite в Технополис. Голяма мания, голяма работа... ама ако наистина отваря работа на други професионалисти, както казва DragonSlayer, значи говорим за истински символ на капитализма.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл