hategame logo
Call of Duty се връща към Втората световна?
пуснато на 26 март 2021 от pseto
call of duty ww2 15
Call of Duty вероятно ще се върне към Втората световна война тази година. Това твърдят информации, които циркулират във виртуалното пространство - включително и цитирани от някои водещи издания.

Има обаче разлики в слуховете. Според някои тазгодишното Call of Duty ще се развива в алтернативна версия на историята, в която Втората световна не приключва през 1945-а. Така действието се случва през 1950-а, но докато конфликтът все още бушува. Което определено звучи интересно.

Сайтът Eurogamer обаче, позовавайки се на свои източници, твърди, че ще видим стандартна игра, която ще е базирана на реалната история. Което звучи съвсем в духа на Activision.

Като подназвание на тазгодишното Call of Duty се спряга Vanguard. Някои слухове твърдят, че това е кодово име. Според източниците на Eurogamer играта всъщност ще се казва точно така.

По традиция концепцията на Call of Duty бива представяна някъде през пролетта. В началото на лятото виждаме и първи кадри от мултито. Вероятно същото ще се случи и през 2021-а.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
29 март 2021
Може би ако изкарат стабилна сингъл история, ще се върна към тази поредица, но едва ли. Ако изобщо има сингъл режим даже...
pseto avatar
pseto
01 април 2021
Ще има вероятно, но Activision добре знаят, че играта се цъка предимно от тийнове и съответно сюжетът е на такова ниво. Елементарни еднопластови персонажи и патетични американски командоси, които спасяват света.

Ташакът е, че в последните 4-5 години енджинът на Call of Duty се разви доста в кинематографичен аспект и изглежда доста добре. Реално ако тръгнат да правят сериозен сюжет ще стане супер. Ама... този влак отдавна е отминал.

LethianDream avatar
LethianDream
29 март 2021
Ще рескиннат CoD WWII и ще потекат пак милиони към Боби Котик.
rosniak avatar
rosniak
29 март 2021
Милиарди*. Милионите са само за 1-вите 3 дни.
LethianDream avatar
LethianDream
29 март 2021
Е, аз имах предвид към личната сметка на Боби
pseto avatar
pseto
01 април 2021
Боби горкият само 30 милиона твърдо взима годишно, освен ако не хване бонусите за 200 милки. Това без акциите, де.

Макар че реално той беше архитектът на това Activision Blizzard да се отцепи от Vivendi и от чисто бизнес гледна точка ръководи перфектно. Отделен въпрос е, че това не задължително носи позитиви на геймърите.

Rostik79 avatar
Rostik79
01 април 2021
Ами явно им носи, защото се скъсват хората да купуват кол-оф-дютита. Това, че тука сме петима, дето мърморим, че "това не е като старите игри", сме по-скоро малцинство.

Впрочем псе има и някакви новини покрай новия Батълфийлд. Пусни тука статийка, че и нея да я пооплюем

nightwarrior avatar
nightwarrior
01 април 2021
Aбе доста фенове на поредицата се отказаха. Има и такива дето играят батъл рояла(който също им прави доста пара).

Но може би си прав, явно не сме целева аудитория ние. Целят се в по-малки от нас, за мнозина от които това ще е първият CoD изобщо, а тогава малко по-трудно разочароваш. То това е модела на ФИФА и CoD. Целиш се към по-малките, пък ако задържиш някой от старите играчи - бонус.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
29 март 2021
Отдавна съм я зачеркнал тая поредица. Дори и когато имат интересна идея, като за студената война, я претупват.
Charcharo avatar
Charcharo
01 април 2021
То CoD не е ли вече наистина просто една пропаганда?

Modern Warfaer 2019 си беше скандална според мен. Рядко има игра, която да можеш да погледнеш и да си кажеш "да това е политически нагоден Psych-operation, пропаганда" но това е една от тези игри.

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
01 април 2021
Армията винаги е разчитала силно на пропагандата. US Army действа подобно на корпоративен бранд и имат много добър маркетинг, като рекламират навсякъде където знаят, че гледат младежи и най-вече момчета:

- 0:00 https://youtu.be/_IuEg3xbDA0
- https://i.imgur.com/HRK4TSq.jpg

Каракачанов също направи рекламна кампания на армията, виждал съм много постери по улиците и дори вътре в училища, така че, пропагандата в армията си е нещо нормално и съществува от както понятието за армия съществува.

- https://i.imgur.com/y9jy7WZ.jpg

А викингите пък са измислили дори собствен рай за воините си, за да ги мотивират да се бият

Rostik79 avatar
Rostik79
01 април 2021
Даже имаше по едно време една безплатна игра - US Army или нещо такова, продуцирана от ... US Army.
pseto avatar
pseto
01 април 2021
Съвсем възможно е американската армия да плаща някой и друг милион за начина, по който е представяна в Call of Duty. Не съм гледал много американска телевизия напоследък, но преди години като бях на бригада ми направи впечатление, че има постоянно реклами, подтикващи хората да се запишат в нея. Във всеки рекламен блок имаше по няколко и то в прайм тайма. Та янките дават огромни пари за това и не е случайност, че Call of Duty е пропаганден.

Но от друга страна не знам къде е границата на пропагандата и къде на елементарната еднопластовост. В крайна сметка ако искаш да направиш една игра за средностатистически американски 14-годишен на военна тематика, то трябва да се изключват всякакви "сиви" зони в психологията и да се заложи здраво на еднопластови Рамбовци (които пък са задължително леко пропагандни).

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
01 април 2021
Атяимра В Зелв

https://youtu.be/ZZWgX8VEdh4

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл