hategame logo
Capcom обясни как точно са били хакнати
пуснато на 13 април 2021 от pseto
capcom 3
Миналата година стана ясно, че Capcom са били хакнати. След разследване, отнело близо половин година, компанията разясни какво точно е станало.

Причината за хака? Стар VPN, който е бил използван като резервен вариант в щатския офис на Capcom. Връзката към вътрешната мрежа на компанията е трябвало да бъде спряна, но е била оставена заради COVID-19. И именно до нея са получили достъп злонамерени хакери.

Capcom потвърждава и числата, свързани с хака. Максимално 15 649 души е възможно да са засегнати от него. Точното число не е ясно, понеже всички логове са били изтрити по време на атаката. Японците потвърждават, че няма откраднати лични карти - но куп други лични детайли като имена, виртуални и реални адреси и други са попаднали в ръцете на злонамерени лица.

Миналата година немалко компании бяха хакнати. Тази година пострада и CD Projekt Red. При положение, че стотици милиони, а може би и милиарди хора работят от вкъщи по време на пандемията - то е много по-лесно да се намерят пробойни в сигурността на компаниите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл