hategame logo
Captain Tsubasa: Rise of New Champions ще е аркадна футболна игра
пуснато на 22 януари 2020 от pseto
captian tsubasa game
Нова футболна игра се задава на небосклона и нейното название е Captain Tsubasa: Rise of New Champions. Заглавието можете да видите от първия му трейлър под статията.

За какво става дума?

Иде реч за адаптация на манга серията, вървяща още от 80-те години на миналия век до днес. Играта ще е първата, налична на запад - вероятно някои от вас се досещат за текстовата Captain Tsubasa игра за 8-битовото Nintendo, която беше изцяло на японски и по-упоритите от нас се опитваха да разгадаят какво прави всеки от серията йероглифи пред него. За разлика от това класическо заглавие обаче Rise of New Champions ще е аркадна игра в реално време. В нея, естествено, няма как да се мине без невъзможните, практически магически движения, с които познаваме Captain Tsubasa, изкривяващи законите на физиката.

Ще е интересно да видим малко повече геймплей – от видеото под статията са налични само откъслячни моменти. Играта чакаме по някое време тази година за PC, PS4 и Switch.

Коментари
igra4 avatar
igra4
23 януари 2020
Играл съм нинтердо версията и беше супер. Тоя геймплей ми напомня на Гол 3,ако е нещо подобно, ще е задължителна игра.
pseto avatar
pseto
23 януари 2020
Напомня малко, да, ако се замисля. Ще е ебаси якото ако след четвърт век чакане най-накрая се появи нещо като Goal 3. Ама ще си остана с надеждите засега (но дано игрицата да е прилична).
BundyBari avatar
BundyBari
23 януари 2020
Любимата ми игра на 8-битовото Нинтендо, дори преди 2-3 години пак я играх с емулатор на компа. Това заглавие влиза в графа "задължителни" за мен
PS: Да уточня, за Captain Tsubasa говоря, не за GOAL 3, която така и не можах да харесам (не че и дадох много шанс де)
Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 януари 2020
Goal 3 си е класика. Имах я на една от ония жълтите японски дискети. Имаше и неофициален 8-битов порт на Мортал Комбат.
pseto avatar
pseto
24 януари 2020
Тези версии на Mortal Kombat бяха скандални, с всякакви правописни грешки в тях и движения, които слабо напомняха на реалните игри. Чисто китайско "взаимстване" на интелектуална собственост.

Иначе аз повечето дискети даже не ги помня какви бяха, те обикновено се потрошаваха супер бързо и редовно си ръгах само платките в конзолата. Аз даже така помнех какво къде имаше, по вида на платките. Ама какво да се прави, ментаците от Илиянци бяха трошливи, иначе оригиналните дискети бяха като метални. Но рядко се докопвах до такива по онези времена.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
26 януари 2020
Всички си бяха чисто китайски реплики, само че взаимствали от дискетите за Nintendo Famicom от Япония. Повечето които аз имах бяха от сорта на 30 игри в едно. С класики като Super Mario, Duck Hunt, Galaga, Battle City (игра с танкове) и много други. Имах и една друга на Mission Impossible, която също си е официална игра, на оранжева дискета.

Сменял съм 2 ментака в рамките на 3 месеца от разцъкване всеки божи ден. Хубави времена бяха.

pseto avatar
pseto
27 януари 2020
Мда, ментетата умираха на всеки няколко месеца - пластмасата на адапторите се стопяваше, самите конзоли си загиваха, джойстиците също. Ама ташакът е, че преди 4-5 години с един авер на ташак си купихме едно менте от Илиянци (така отидохме там заради носталгията, ама в днешно време е прекалено културно, с магазини и всичко, друго си беше като беше един своеобразен хаотичен битак там със сергиите, хвърлени в средата на улицата). Та това менте умря за няма и седмица, играхме 5 пъти като пихме бири и това беше за него. С други думи и ментетата бяха по-добри по онова време.
BundyBari avatar
BundyBari
23 януари 2020
Ако някой иска да си я припомни...
https://oldgameshelf.com/captain-tsubasa-2-jap-158.html
pseto avatar
pseto
24 януари 2020
Аз никога не съм я играл на английски нея, вероятно е някакъв фенски превод, точно както и този на Goal 3. Трябва да поцъкам. Пуснах някакво видео в нета да си я припомня и определено изглежда яко.
BundyBari avatar
BundyBari
24 януари 2020
Това си е оригиналната японска версия, така че ще си в свои води. Току що пробвах, дали тръгва през смартфон и да... перфектно се играе, идеално за мобилен гейминг докато човек е на път. Приятна игра
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 януари 2020
От геймплей видеото изглежда като своеобразна лудница. Вероятно ще я взема за Суич ако не забавят много релийза там.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл