hategame logo
Counter-Strike: Global Offensive с battle royale
пуснато на 09 декември 2018 от pseto
counter-strike battle royale
Пореден ден, поредна игра с battle royale режим. Последната се казва Counter-Strike: Global Offensive. В шутъра на Valve вече може да се цъка Danger Zone.

За какво става дума ли? Обичайното - куп хора биват пуснати в прилична по размер карта, която постоянно се смалява, карайки ги да се впускат в директен конфликт. Броят на играчите е 16, ако всеки е за себе си, или пък 18, ако те са разделени в отбори (възможните опции са по двама или трима).

Danger Zone се опитва да вкара и обрат - вие можете да изпълнявате и мини куестове като спасяване на заложници например. Те ще ви осигурят още пари, с които пък ще можете да си купите по-добри оръжия. В духа на battle rolyae заглавията ще трябва да претърсвате и околната среда за по-яки пушкала.

Заедно с всичко това Counter-Strike: Global Offensive става и free-to-play, изоставяйки обичайната си цена от 15 евро. Това гарантира, че още повече хора ще се впуснат в battle royale-а.

Коментари
toti avatar
toti
10 декември 2018
олеле сега пак и тия ли...
Enetor avatar
Enetor
10 декември 2018
Един приятел ме врънкаше да го пробваме...тотална щета е тази игра. Като цяло не бих казал, че съм голям фен на battle royal жанра, но все пак реших да проверя какво са спретнали от Valve. Първо не знам защо голяма част от времето играеш с пистолетче и често с него си и умираш. За да вземеш друго трябва да си го купиш, за което нямаш пари или да убиеш някой, който го търсиш 1 час тъй като няма много хора по картата. Амунициите са кът демек често се усеща повече като някакъв survival, а не FPS. Също така хем има някакви неща по земята за луутване хем имаш пари както в нормалният CS за да си купуваш оръжия. Супер объркващо e и си личи, че просто са го пляснали отгоре този режим колкото да го има и изобщо не е удобен и пригоден за CS (според мен!). Лагът по неясни причини беше огромен не само за мен, а и другите с които тествахме играта. 18 човека сте на картата, поради което също не разбирам как може дори да се нарече battle royal. Та вие дори не може да се пуснете на едно и също място на картата (която е малка и си личи, че е правена по задължение) с противник. Tой като селектира една зона вие не може да скочите на същата. Екшънът е доста по-малко. Като цяло защо просто не си пуснеш едно меле на Dust ако толкова много ти се играе CS, или PUBG или Fortnite ако ти се играе battle royal. Fortnite е направо играта на века пред това нещо откъм чист fun. Абе тотално разочарование от Valve. Мислех, че поне си изпипват нещата преди да ги пуснат.


PS: "Danger Zone се опитва да вкара и обрат - вие можете да изпълнявате и мини куестове като спасяване на заложници например. Те ще ви осигурят още пари, с които пък ще можете да си купите по-добри оръжия." ---> това са го вкарали колкото ей така да го казват като feature по интервютата. Няма такава тъпотия. Скучна и стара механика. Да не говорим колко са глупави тези NPC-та и си вкарваш автогол ако те следват.

nightwarrior avatar
nightwarrior
10 декември 2018
Така, откъде да започна.

Броят на играчите, няма нищо общо с батъл роял. Няма такова изискване (макар да ми се щеше картата да е по голяма и противниците да са повече, имам подозрение че енджина и най-вече поведението на оръжията след определена дистанция е това, което го лимитира).

Лагът не беше сам в DZ, а във всички режими(поне европейските). Явно Валв не са съобразили колко хора ще налазят цс, понеже е безплатен. Което е греда, но не виждам как е аргумент срещу режима.

Демиджа на оръжията е завишен(както и кръвта, но това е друга тема). Най-обикновени пистолети като usp-s, p2000 (и двата да стартови за полицаите в другите режими) могат да убия неброниран(или поне без каска) противник с хедшот от доволна дистанция. Има една камара оръжия - пистолети, пушки помпи, smg(класа на узитата) заключени в червени контейнери, които се разбиват с друго оръжие или нож(чук, ключ и т.н.) или се взривяват. На някакъв етап има и съплай дропове с благинки като калашник, м4, awp. Оръжия има доста, да вярно, не е като в pubg и темпото подобни, където си готов за война на 2та минута, ама не е и зле. Варианта да не намериш оръжие различно от пистолет е или си умрял много бързо, или не си търсил достатъчно.

Поръчката на оръжия/муниции и броня не е просто механизъм за набавяне неща, тя е интересна геймплей хрумка. Всяка поръчка е с доза риск - някой може да отстреля дрона и да вземе нещата, за които си платил; някой може да проследи дрона до теб и дефакто си издаваш позицията. Гледах ютюбър останал едно в едно да следва дрона, дрона спира, пича се готви да пръсне противника, онзи изскача отзад и го убива - дрона отива до таблета, който го е повикал, а не до играча. Противникът на ютюбъра го бейтна дефакто. Дълбочина вложена дори в тази система показва, че не са плеснали DZ просто така.

Нормално е да локва квадратни, картата е малка и идеята е да ти дадат поне минутка, за да се въоражиш. Аз съм ок това, че не може на един спот да се изсипете 20 човека и състезанието да е кой ще е първият намерил оръжие, за да пръсне другите 19.

Средната продължителност на игра е 10-на минути. Таблета ти показва квадратните, в които има противник, картата е сравнително малка, няма вариант да се кашираш някъде за 30 минути, да убиеш някой и gg. Ако наистина мислиш, че екшънът е по-малко от pubg например предполагам не си гледал/играл достатъчно тези BR игри. Динамиката тук е доста повече.

Спасяването на заложник е досадно и не го правя, но ако имаш търпение и риска е приемлив, плаща добре и това променя играта. По-интересни е другата опция - контракт да убиеш конкретен играч.

За мунициите съм съгласен, че са зле, но проблемът ми е по-скоро че оръжията нямат поне един пълен пълнител и че събираш патроните от кутийките един по един.

Другите br игри са ми мудни, досадни, оръжията се държат нелепо. Тази ми допада заради кратките игри, заради бързите схватки, заради възможностите за стратегическо надиграване, за шуутинг механика, която така и така вече ми допада. Има минуси доста, безспорно, някои засегнаха по-горе, но на мен ми допада.

Разбира се имаш пълното право да не харесаш режима, но той не е скълъпен набързо. Доста от нещата са интересни хрумки, дали ще допаднат на всеки - не, разбира се.

Enetor avatar
Enetor
10 декември 2018
Броят на играчите, няма нищо общо с батъл роял -> Mоже би си прав, по-бързо е да, но по-скоро го чувствам като някакъв алтернативен режим на CS, а не толкова като battle royal както едва ли не го рекламират особено като са толкова малко играчите по картата. Предполагам е въпрос на вкус.

Лагът не беше сам в DZ -> Лагът беше нереален и то просто не ставаше за игра. Просто при положение, че играта е на Valve очаквах малко по-стабилни сървъри. Може би бях малко наивен

Абе като цяло проблемът идва от факта, че аз предпочитам по аркадни шутъри и CS съм го играл само като дете по залите, когато беше модерно. И сега играта не ми допада и от там не ми допада и това DZ. Всеки да си го пробва и да си прецени. Малко е смешно как всеки се натиска да го добавя като режим в игрите си. Не при всеки се получава. Battle Royal жанра ми е писнал на мен, а и никога не ми е бил любим. Това е моето мнение де. Не знам си колко милиона човека дето играят Fortnite не са съгласни с мен

nightwarrior avatar
nightwarrior
10 декември 2018
Съгласен, но дадоха, че девовете са работили по режима още преди появата на фортнайт и пъбг, просто... вавл тайм...

Съгласен, ние играхме с приятели компетитив и беше просто скандално представянето на сървърите.

Лошо няма, на мен също не ми допадат един тон игри, за всеки влак има пътници. Фортнайт го изтърпях 3-4 игри, само щото играх с приятели, но тва си го играя и сам. Една десетминутка докато някой дойде да играем, една десетминутка на полувремето на мача и т.н. Явно съм целевата група.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
10 декември 2018
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
11 декември 2018
Може да хвърля едно око, ако е по-бърз, ама на Black Ops 4 го пуснах, ходех 5-10 минути, докато намеря някакви хора, те ме убиха и така. И после почни нов мач и ходи още 10 минути. Не го схващам това, не са за мен изобщо подобен тип игри. Ако един мач се изиграва бързо - окей, но това само да се разхождам и най-накрая някой да ме направи на пастет не знам.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 декември 2018
Затова това е първият батъл роял дето наистина ми допада. Снощи станах за сефте първи(имам доста втори места) и играта тъкмо беше влязла в десетата минута. През това време убих петима(без да броя последния, с него 6). Заредих се с броня и си намерих яка пушка. Дори го фейкнах с дрона. Това че таблетът ти показва в кои квядранти има противници, доста раздвижва нещата.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл