hategame logo
Още Counter-Strike: GO про гейминг отбори наказани
пуснато на 08 февруари 2015 от pseto
cs go tournament
Миналия месец избухна значителен скандал в Counter-Strike: Global Offensive про гейминг сцената. Тогава стана ясно, че отборите iBUIPOWER и NetcodeGuides.com са участвали в уговорени мачове. Схемата е била традиционна – фаворитите в мачовете са залагали на своя загуба и са печелели куп предмети в Steam.

След разкриването на скандала играчите от тези отбори получиха вечна забрана да играят професионално Counter-Strike: Global Offensive, макар че през 2016 година ще имат възможност да обжалват наказанието. С началото на този месец пък още три тима бяха разкрити като участници в нагласени мачове – Epsilon eSports, ex-ESC Gaming и WinneR. Те трябваше да участват в турнир на ESL One идния месец с награден фонд 250 000 долара.

Вместо това, трите отбора – или по-конкретно техните играчи – получават вечна забрана да участват в Counter-Strike: GO турнири. Не се разкрива в детайли кога и как са участвали в нагласени мачове, но вероятно схемата е била същата.

Заедно с всичко това Valve предупреждава CS: GO про геймърите да не участват в залагания, свързани с играта. Посочва се, че това не е забрана, а препоръка, но имаме явен намек, че хазартните типове могат да бъдат наказани. Обяснението на Valve е, че е възможно про геймърите да ползват вътрешна информация за успешни залози, което може и да им навреди.

В крайна сметка подобни скандали хвърлят доста сериозно петно върху Counter-Strike: Global Offensive и не е изненадващо, че Valve прави всичко възможно да потуши скандала възможно най-рано.

Коментари
HighFist avatar
HighFist
08 февруари 2015
Добре са ги наказали тези боклуци... псевдо спортисти и псевдо геймъри. Как ми се иска да докопам някой боклук на живо и да му размажа манерката - особено от DOTA и тем подобни контингенти. Много мразя някое зомби да ми се прави на тежко по чата в някоя игра. >
pseto avatar
pseto
08 февруари 2015
Толкова ли много са парите? Аз четох, че става дума за около 7-8000 долара на човек. И то в Steam валута, тоест трябва да продаваш gift-ове и става дълга и широка, смисъл не е кеш пара. Или нещо бъркам?
fElderSJ avatar
fElderSJ
08 февруари 2015
Да се държат тежко в чата и да печелят по 50 бона на човек на нагласен мач са две коренно различни неща.
fElderSJ avatar
fElderSJ
09 февруари 2015
20% за скинове за 2000 евро.. умножаваме по 10.. и се получава нещо такова.
HighFist avatar
HighFist
09 февруари 2015
@fElderSJ - 100% това са геймърите с най-голямото его, които в останалото време хейтят в чата. Стигнеш ли дотам да уговаряш мачове, значи вече много си влязъл във филма. Говорим за геймъри с определен манталитет, които прекарват болезнено много време пред компа и много са си повЕрвали.

@pseto - със сигурност падат добри парички, дори и от гифтове

pseto avatar
pseto
09 февруари 2015
И аз съм забелязвал апропо, че про геймърите обикновено са... сериозни задници. Смисъл в "класическите" професионални спортове има определени стандарти, начини на поведение, общоприет морал. Чат-пат има "лоши момчета", но в общия случай ако ще и Кр. Роналдо, ако ще и Меси, и някой друг да видиш по улицата - все ще ти се усмихне, дето се вика. Докато в гейминга... е малко по-инак.

Покрай тая статия направих и една форумна тема - между другото ми се струва, че докато няма някакъв централизиран гейм орган, то няма как геймингът да бъде считан за спорт. Може би това е разликата - няма централизирано тяло, докато при всички други случаи - да.

HighFist avatar
HighFist
09 февруари 2015
Точно това имах предвид - няма как да се разбереш с "про" - всеки си мисли, че си навлязъл в негова територия.

В комбинация със скритото лице зад акаунта, просто става ужасно.

Прав си за централизирания орган, но се съмнявам това да се случи скоро, виждайки как всеки дърпа чергата към себе си и своите продукти. Някой ден, може би

pseto avatar
pseto
10 февруари 2015
Да, струва ми се, че индустрията все още не е стигнала до това ниво. Но рано или късно ще се случи, поне ако се цели про геймингът да бъде спорт. Иначе всеки ще прави каквото си иска, а пък... хмм, гейм атлетите трудно ще бъдат приемани чак толкова сериозно от широката общественост.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл