hategame logo
Crash Bandicoot N.Sane Trilogy измества The Crew 2
пуснато на 02 юли 2018 от pseto
crash bandicoot n.sane
Рейсърът The Crew 2 беше най-голямата премиера на изминалата седмица. Но изненадващо тя не е на първо място по продажби в традиционната седмична класация на Chart-Track.

Напротив - лидерската позиция е за едно добре познато заглавие от миналата година. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy.

Тя се завръща с пълна сила на първата позиция при мултиплатформената си премиера. Миналата година ремастерираната трилогия се появи за PS4, а сега се появява за PC, Xbox One и Switch. И очевидно интересът към заглавието е висок. По-голям от този за The Crew 2.

Иначе в топ 10 оттам нататък големи изненади няма. Класацията изглежда така:

1. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
2. The Crew 2
3. FIFA 18
4. Mario Tennis Aces
5. God of War
6. Mario Kart 8: Deluxe
7. Star Wars Battlefront II
8. Grand Theft Auto V
9. Fallout 4
10. Far Cry 5

Коментари
igra4 avatar
igra4
03 юли 2018
Псе, GTA V вече колко бройки продаде ?
pseto avatar
pseto
03 юли 2018
90 милиона сигурно. Същевременно аз имам нулева мотивация да я пусна по каквато и да е причина, копието ми за PC си стои с няколко часа геймплей.
vanmx avatar
vanmx
04 юли 2018
Това The Crew 2 му пробвах демото или там както е модерно да се казва - бета версията.

Как е възможно въобще да има хора който да дават пари за такова нещо? Някяква засукана графика - даже не би могло да се каже че графиката е добра, просто ползва някакви евтини "уау" ефекти.

Самолетите летят като някакви научно фантастични ракети - никакакъв физичен модел нямат. Летят накъдето ги насочиш без да си променят поведението. Като ги забиеш в земята даже и скриптирана анимацийка как се разбиват няма - прекалено е скъпо това, да не говорим за някакъв damage в реално време.

Лодките - същата работа като при хвърчащите машини - само дето се движат върху някаква лъскава плоскост която трябва да минава за вода. Даже няма и вълнички на които лодката да подскача - за какво им е да изпипват нещата, нали и без това ще оглави разните класации..

Колите и те като лодките и самолетите - съвсем примитивен физичен модел ако въобще може да става дума за такова нещо. Цялото усещане е като че играя нещо на 16 битовата sega и то от слабите и заглавия.

Питам се до това ли доведе развитието на технологиите, при все по-яките компютри, иновации в софтуера и т.н - накрая имаме AAA игри от 2018-та на ниво инди от 1995-та с кичозни ефекти ?

И разни форумци се се кефят на тези неща и най-абсурдното е че се изживяват като някакви радетели за прогреса

Въобще ими ли наистина хора хора които се кефят на модерните "AAA" игри или това са все просто хора които си пишат в разните сайтове/форуми за да си раздвижват пръстите на клавиатурите и купуват тия неща само за да са "в крак с времето", на принципа "имам пари - купувам", без да си правят труда да мислят, анализират и да подлагат нещата под накъкъв критичен поглед.

nightwarrior avatar
nightwarrior
04 юли 2018
Не помня някой да е имал претенции, че това е симулатор. За аркаден рейсър изглежда нормално, при все че не съм по рейсърит и едва ли ще я играя.
vanmx avatar
vanmx
04 юли 2018
Е то не е казано че трябва да е симулатор, ама това което предлагат е адски примитивно, а минава за AAA игра. Не виждам как може да изглежда нормално такова нещо при условие че не е игра за 15 долара. И в едната GTA 5 возилата са с "аркадна" физика но поне я има, че даже е и забавна, съвсем друго ниво са нещата там, примери с добри аркадни рейсъри бая има...
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 юли 2018
Може, както казах не съм по рейсърите.

Но допускаш грешка. Това, че игра е ААА по никакъв начин не означава, че трябва да е добра. Трите А я обвързват само с издател, екип, бюджет. Оттам нататък всичко зависи. В твоя пример горе и тази и GTA са AAA, но едната е добра, другата не(приемам казаното от теб на доверие, щото освен трейлър, нищо не съм видял от The Crew 2). Мисълта ми е, не се води ААА, тя си е, просто лоша. Като летните блокбъстъри по кината - едва ли някой от тях ще вземе Оскар за сценарии, обаче някои са фън.

Подобно на блокбъстърите, ААА игрите са с целева група масите(за добро или лошо), затова се бълва CoD всяка година, но пък от време на време се пръква DooM(2016).

BundyBari avatar
BundyBari
05 юли 2018
Айде и аз да изкажа "компетентно" мнение по тази готина дискусия. За мен в 21-ви век и времена на клипове, форуми и т.н. вече не е оправдано да се плюе срещу продукт. Всеки може да изчака и да прецени. Друго беше преди време, когато купувахме само заради реклама и лъскава обложка и като играта се окаже кофти се чувстваш прецакан. Вече който не може да чака и прави преодъри на всичко нашумяло, или купува на пълна цена, само защото е комерс, си е за негова сметка. Давам пример с мен и новия Spider-Man. Ами фен съм му и ще го взема веднага щом излезе, но ако се окаже лоша, няма да хейтя, защото сам ще съм си виновен, че си го навих на пръста.
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 юли 2018
Не съм сигурен, че говорите за едно и също. Той не плюе по играта щото се е набутал с някакви пари, а това му е аргумент срещу моментното състояние на индустрията като цяло(ако съм схванал правилно). За мен е ок, да се плюе по игра, ако очевидно е зле, дори и да не си я играл/купил. Мисълта ми беше, че това, че играта е ААА не значи че има някъв показател за качество, както и това че игра примерно е инди, не значи задължително, че е боклук.
BundyBari avatar
BundyBari
05 юли 2018
О, аз не визирах колегата, просто давам по-общ пример, защото е масово явление по форумите. Иначе ти си абсолютно прав за AAA и инди игрите, но все пак не мисля че от плюене има смисъл, ако игра не ти харесва, просто не я купуваш, само това би накарало разработчиците да се замислят, ако ги удариш по джоба. И ако повече хора разсъждаваха така нямаше да има loot-кутии, или да ни предлагат повече от същото всяка година
pseto avatar
pseto
18 юли 2018
Според мен плюенето е съвсем оправдано, специално ако е насочено към големите разпространители. Ubisoft примерно има вероятно 10 000 служители, има ресурс, има инфраструктура, има всичко. Не могат да бъдат оправдавани, ако правят помии, особено от копи и пейст тип. Сега ако ставаше дума за малко студио - тогава се опитваш да си по-мек и да се опитваш да намериш положителното. Защото е явно, че ресурс не е имало. Ама когато можеш да отделиш десетки, стотици милиони бюджет, но изплюеш някой копи и пейст... де да знам.
BundyBari avatar
BundyBari
05 юли 2018
vanmx avatar
vanmx
06 юли 2018
Точно така, не плюя по играта конкретно, ами състоянието на индустрията и в частност - ей тия геймъри, масовата част, на която и лайно да им дадеш ще го изядат, ако на него пише new 2018 и/или някой популарен платен ютубър каже че е супер яко.

Защото аз в действителност няма да купя нещо посредствено но стотици хиляди ще го купят само за да са в клуба, без да им пука дали е посредствено или не. Тези хора даже биха казали на някой като мен че е ретрограден, спрял и изостанал - за тях е странно че има хора които не искат да се нагаждат толкова сляпо към нещата който в момента са направени актуални.

И заради това се правят такива долнокачествени неща без изглед това да се промени. Не може да упреква човек корпорациите че пускат булшитове. Те хората си ги искат или по-точно не им пука. Та по това плюя - нещо като the crew се оказва едно от най-продаваните игри в страна с една от водещите светонти икономики.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл