hategame logo
DC Universe Online се превръща в поредната „безплатна” MMORPG игра
пуснато на 20 септември 2011 от pseto
dc universe online

DC Universe Online се превръна в поредната MMORPG игра, изоставила оригиналния си платен вариант и преминала към „безплатен” такъв. Ако не съм споменал около три трилиона пъти, в тоя тип масови онлайн игри можете да свалите клиента и да цъкате, без да дадете и стотинка... ама ако не плащате допълнително се чуствате като спинозен кон, болен от рак и сифилис.

Тоя модел се ползва най-често от по-малките MMORPG игри, като се разчита на това да ви зарибят след едно ~30-40 часа геймплей, а след това да започнат да изстискват пари от портфейла ви. Интересно, напоследък и гиганти от рода на Sony – чийто онлайн отдел разработва DC Universe Online – започнаха да прибягват до тоя модел.

Според джапонките, „промяната на бизнес модела не била заради паднал брой на потребителите в играта”. Аха, вярвам ви. Всъщност, „това бил модела, който Sony трябвало да приложи от самото начало”. Да, пак ви вярвам. Неособено шокиращо, Sony не обявява числа с това „колко не е паднал броя на потребителите”, тъй че едно е сигурно – броят на потребителите е паднал и то без съмнение.

Разбира се, компанията обявява и различните начини, по които ще можете да платите за „безплатната” игра. Няма файда да ви ги разяснявам, тъй като не вярвам в „безплатните” MMORPG игри и дори нямам намерение да ги пробвам – ако някой ще ти бръкне в портфейла, то по-добре да ти го каже в очите, не да увърта като путка.

Макар че, от друга страна, аз лично обмислях да си купя DC Universe Online доста сериозно. Така че защо да не я пробвам при все, че не ми струва нищо? Дори и да ми излиза по 25 лева на месец за платено съдържание, то ако играта е добра... то пак пестя едно ~80 лева за първоначалното й купуване.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл