hategame logo
Dead Space 3 ще има микротранзакции
пуснато на 23 януари 2013 от pseto
craft dead space 3
Dead Space 3 ще е поредната игра, която ще има микротранзакции. Това става ясно от интервю на Яра Коури, част от продуцентския екип на разработчиците от Visceral Games.

Какво ще рече това? Ами, следното: цъкате си Dead Space 3 и ако ви стане прекалено трудно, в даден момент можете да извадите дебитната карта и да платите реални пари за даден предмет. В конкретния случай се оказва, че микротранзакциите се отнасят за сингъла на заглавието. Или по-точно за новата крафтинг система на оръжия.

В Dead Space 3 не само можете да ъпгрейдвате пушкалата си – нещо познато от миналите игри. Имате и възможност да си строите изцяло нови такива. За тази цел ще се изискват разнообразни компоненти, някои от които доста редки.

Тук се намесват реалните пари. Ако играта ви стане прекалено трудна в даден момент или просто дълго време не можете да намерите някой супер рядък материал, то можете просто да извадите дебитната карта и да цакате още кинти на EA.

Идея, която ми звучи доста нагла. Тъй като хем трябва да извадим кинти за Dead Space 3, хем и да цакаме допълнително.

Разбира се, тази система може и да бъде балансирано изпълнена. Тоест да е възможно минаването на играта без никакво нейно използване, а пък купуването на най-яките пушкала да се счита за „чийтване“ един вид. Това ме устройва.

Но като знам колко са алчни EA, то някак имам сериозни съмнения, че няма да има дисбаланс, който да не ядоса геймърите.

Интересно е също, че не се споменава нищо за мултито на Dead Space 3... дали ще има микротранзакции и там или напротив? По-скоро бих заложил на първото... някак ми звучи нереално разпространителите от EA да се излакомят за още повече кинти.

Абе, някак ми се струва вече, че Dead Space 3 ще е доста под нивото на миналите две игри... особено след тази новина.

Коментари
undefined
Irationalism
23 януари 2013
Водещият екипа мисля че е сменен с някъв тъп американец с излъчването на Чел СОнен (празно и лишено от творчество).
undefined
pseto
24 януари 2013
Забелязал съм, че много често третите части на игри са слаби. И в Dead Space 3 мога да очаквам това, особено пък като видях колко светъл са го направили. В некво интервю някакъв разработчик разправяше, че "искали играта да се цъка от най-голям брой хора"... сигурно и трудността ще свалят яко.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл