hategame logo
Death Stranding официално и за PC
пуснато на 28 октомври 2019 от pseto
death stranding 1
Намеците, че Death Stranding ще има и PC версия бяха много. И сега вече е официално – играта ще се сдобие и с ревизия за компютри. Новината дойде от официалния Twitter канал на играта.

Съобщението е съвсем лаконично. Казва се, че Death Stranding можем да очакваме за PC „рано през лятото на 2020 година“. Което би трябвало да означава юни, може би?

Тепърва предстои да се уточни точната дата на премиера. А също и дали ни очаква някаква временна ексклузивност за Epic Games Store примерно или играта ще е налична без отлагане за всички възможни магазини (Steam включително).

Самата игра ще дебютира за PS4 на 8 ноември. Доколкото говорим за поредно отроче на Коджима, което би трябвало да означава автоматичен хит, то показан наскоро геймплей поражда доста съмнения. Темпото изглежда бавно, а куриерският елемент в Death Stranding - прекалено застъпен.

Но кой ли знае - може би Коджима ще се справи отново?

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
28 октомври 2019
Въпрос за размисъл: В случай че PC портовете пожънат комерсиален успех на Death Stranding и бъдещия RDR2, това дали би провокирало Naughty Dog да изкарат някой Last of Us за PC в бъдеще, макар че не знам колко Sony са ги стиснали с договори за гушите...
Казвам го с усещане, че има една дългогодишна тенденция за разделение на различни конзоли и компютри, която сега започва да се пречупва и еволюира само във временна ексклузивност. И то на заглавия, които почти беше немислимо преди години да бъдат мултиплатформени...
pseto avatar
pseto
29 октомври 2019
Naughty Dog са вътрешно студио на Sony, тъй че отговорът е не. (Този факт и аз го забравям редовно, не знам как ми изхвърча винаги от главата, но като гледам и при други хора е така, а Naughty Dog е вътрешно студио на Sony от цяла вечност - от 18 години вече.)

Реално Naughty Dog, Santa Monica Studio и Guerilla са някаква отломка от едновремешния конзолен гейминг. Компании, чиито единични игри продават милиони платформи. Защото човек знае, че няма да има PC порт и ако искаш да играеш нещо - то е само за PlayStation. God of War, Uncharted, The Last of Us, Horizon: Zero Dawn - само Sony си знаят колко милиарди са им докарали само от хардуер тези студия. Заради това си ги пазят като писани яйца.


А Kojima Productions и Rockstar(Take-Two) са си външни и независими компании. Тях ги боли фара дали някой си е купил PlayStation заради играта им или не. Те си гледат копията и колко приходи са влезли от това.

igra4 avatar
igra4
29 октомври 2019
Naughty Dog без Сони нямаше да ги има, или щяха да са посредствени студиа като другите. Ексклузиви винаги ще има и ще има. Когато това изчезне, ще си замине и гейминга.
Veluvian avatar
Veluvian
29 октомври 2019
Той и шахът е бил временен ексклузив в Индия и после в Персия, но след като е станал мултиплатформен и мултитериториален, гейминга хич не си е заминал, даже обратното
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 октомври 2019
Видео гейминга е почнал с ексклузивни игри. Като почнеш още от първите машини, предоставящи ни видеоигри. Нинтендо, Атари, Сега, РС, ако щеш аркадните автомати. В момента сме в пъти по-далеч от ексклузивност от когато и да било. По-големият процент от игрите са достъпни на всяка платформа. Да се твърди, че ексклузивноста крепи гейминга е нелепо. Тя крепи платформи, затова Сони има студия под шапката си - за да продават хардуер. При липса на ексклузивност, ще страдат само по-лоши/по-непопулярни платформи.
Rostik79 avatar
Rostik79
29 октомври 2019
Майкрософт направиха завой в политиката си и пуснаха XBox ексклузивите и за ПЦ.
Излиза, че няма да има ексклузиви, които да крепят тази конзола и ми е странен този ход.
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 октомври 2019
Не е странен. Имат си ядро, което не е огромно, но все още ги купува, но Майкрософт имат още един очевиден стрим от пари от РС гейминга - Уиндоус. Ще кажеш, че доста се пиратства, но дори това им е в сметките. Виж че като засече уин без лиценз, просто изписва съобщение долу в дясно. Могат много по-сериозно да натиснат срещу пиратството, но не исках. Четох, че причината били фирмените уиндоуси - детето цъка на пиратски уин, пораства и на работа... познава Уиндоус. А корпоративните няма как, бъркат се за лицензи. Не знам колко е вярно, но има логика.

Та MS от две места цицат - хбокс и Уиндоус. Сони само от PS(знам, че Сони продават и друго, за гейминг говоря). Ясно е, че така xbox няма да надвие ps, но не мисля, че това изобщо им е цел вече.

pseto avatar
pseto
30 октомври 2019
@Rostik79, то това е новата тенденция - PC/PS4 или PC/Xbox One, тоест да има само конзолни ексклузиви. И Death Stranding последно влезе в нея. Което е логично. Малко отявлени PC геймъри ще си купят конзола, трябва да е някаква супер размазваща игра, за да направят такава инвестиция. Съответно няма смисъл да игнорираш един толкова голяма пазар. При конзолния ексклузив хем имаш някаква добавена стойност на твоята платформа - серии, които са налични само за нея, но не и за конкурента, хем и взимаш парите на PC геймърите, които не щат конзоли.


Иначе миналото конзолно поколение Microsoft нямаха нужния успех при ексклузивите, но си мисля, че просто не инвестираха достатъчно в тях. На тях и не им дреме чак толкова. Това все пак е Microsoft. Xbox е просто един от брандовете им и далеч не такъв, носещ особено големи пари. Докато при Sony конзолите започват да стават все по-солидно, печелившо перо и е логично да натискат много при ексклузивите.


Но все пак - ако теглим чертата, за PS4 може би на пръстите на двете ръце се броят игрите, заради които човек си струва да си купи конзолата. Което не е никак много. Десетина мачкащи ексклузива за 6 години. То само тази есен излязоха горе-долу толкова читави мултиплатформени игри.

igra4 avatar
igra4
31 октомври 2019
Pse, уловката е ексклузиви и мултиплатформени, а всичко го има на Сони. Също важно е и какви игри предпочита човек.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл