hategame logo
Хидео Коджима обмисля хорър игра?
пуснато на 27 юли 2020 от pseto
death stranding 16
Хидео Коджима е възможно да обмисля хорър игра в момента. Поне това ни споделя Джунджи Ито, който е популярен със своите хорър манги. По време на скорошно събитие той бива запитан от фен дали работи по някой гейм проект в момента. Където Ито отговаря, че е имал дискусии с Хидео Коджима.

„Наистина познавам Хидео Коджима и имахме разговори с него, от които стана ясно, че може би има хорър игра, по която той може би работи, за която бях поканен и аз“, казва Ито, но завършва тези тъй или инак уклончиви свои думи с „но все още няма никакви подробности за проекта“.

Естествено този начин за изразяване е съвсем нормален, ако говорим за необявена игра. Но в случая няма как да знаем дали наистина Коджима работи сериозно по нещо или просто има идеи за бъдещето на студиото си Kojima Productions.

Компанията пусна миналата година Death Stranding, който макар и да получи някак смесени отзиви си беше стабилна игра. Харесван или не, проектът определено показа, че Коджима няма намерение да се ограничава, особено и под новото си амплоа на основател и ръководител на независимо студио.

Което означава, че няма никакви пречки и за създаване на хорър проект? Или все пак ще видим някакъв вид продължение на Death Stranding?

Коментари
rosniak avatar
rosniak
27 юли 2020
Аз се наслаждавам на Death stranding (засега). Има нещо, което ме връща към нея- история ли, графики ли, звук ли... Геймплея ми е ок- вземи пратка, върни пратка, но се пази от дъжда, и от БТ-тата (голяма досада бтв), и от МУЛЕ-тата... Ще видим нататък какво готви Коджима.
Rostik79 avatar
Rostik79
28 юли 2020
Странно, но тези дни нещо пак ме сърбят ръцете да разнеса няколко пратки и да построя някоя друга магистрална отсечка и ще взема пак да си я инстална. Играх я последно преди около 6 месеца. Интересно дали и светът ще се е развил през това време с нови структури, построени от други хора.
igra4 avatar
igra4
28 юли 2020
Сигурно ще е като оутласт, уолкинг симулатор
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
28 юли 2020
Всичко на Коджима играя без да се замисля.А колкото до Death stranding за мен е велика игра,толкова приятно не съм искарвал в игра от доста години,графика,звук,саундтрак,герои,история,геймплей всичко много ми хареса дано пуснат продължение скоро.
Ivo avatar
Ivo
29 юли 2020
За мене лично, Deаth stranding е най-добрата игра, излизала в последните 15-20 години. Единствената, която съм платинирал на PS4. И макар, че оттогава минаха няколко месеца, отново ме сърбят ръцете да я изиграя отначало.
Чудя се само дали си струва да си купя PC версията? Не съм се интересувал дали има някакви значими разлики...
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 юли 2020
Моята я подарих на братовчеда и си я взех за РС.

Геймплейно разбира се разлики няма. Изключение е, че има пълна поддръжка на мишка/клавиатура, която е направена много адекватно. Битките са доста по-малко фрустриращи(поне за мен) и навигацията из менютата е доста подобрена.

Графично - фреймрейта е отключен. 60 фпс е постижим и на тостер, ако имаш монитор с над 60 херца, нещата стават плавни та плавни. Струва ми се че текстурите са пипнати, ако имаш карта с доволно vram, попин и зареждане на текстури почти не се забелязва. Освен това е вдигнат view distance-a, което прави гледките още по-въздействащи. Буквално виждаш в далечината неща, които на PS4 трябва да се приближил та да изскочат.

Отделно в Стийм версията(не знам как е в Епик стора) има Half-life благинки - очила като на Фрийман, от тия фейсхъгър буболечките като шапка, valve да си вържеш опашка и т.н.

Ако имаш приличен компютър и си фен на играта, това е най-добрата и версия. Аз без да съм чак такъв фен, се кефя доволно, ужасно ме разпуска след работа. Ако имаш какво да направиш ps4 версията и имаш излишни пари, щом те сърбят ръцете, скачай. Ако парите са проблем или кадри/графични детайли не са нещо, което ти прави впечатление, няма смисъл.

Впрочем казах за клавиатура, ако предпочиташ контролер, в Стийм няма ядове(самият Стийм си поддържа ps4 контролер), в Епик не знам как е, но сигурно ще е ок.

Ivo avatar
Ivo
29 юли 2020
@nightwarrior
Благодаря за инфото.Това ми трябваше. Вземам я. PS4 версията ще си я пазя/засега/.
Взех я от Епик, че имах купон за 10 евро отстъпка.
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 юли 2020
Тя по сайтовете за ключове пак идва там някъде стийм версията, но то не е важно къде, приятна игра и може да споделиш ако има нещо специфично като козметика за Епик версията
Panthers avatar
Panthers
29 юли 2020
И аз е взех в steam. Мисля да е играя през GeForce Now. Там си е full hd с 60 кадъра. Тези дни ще я почвам. Наясно съм какво представлява играта и знам точно, какво да очаквам. За това мисля, че ще ми хареса.
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 юли 2020
С Geforce Now спокойно трябва да надскочиш 60, въпросът е какъв екран имаш.
Panthers avatar
Panthers
29 юли 2020
На 4к телевизор (но 60 херца) и на 4к лаптоп. Само пробвах вчера. Изглеждаше много добре графиката. Но в момента играя Far Cry 5 и Hitman 2. Ще изчака малко. Far Cry примерно ми върви с 90 кадъра. Но Death Stranding не съм видял още.
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 юли 2020
Мисълта ми беше, че е доста оптимизиран порта и не очаквам да имаш ядове
bojosan avatar
bojosan
30 юли 2020
Тоя нали обмисляше навремето да се оттегля, даже май се беше оттеглил ?
igra4 avatar
igra4
30 юли 2020
Как ще се оттегля, сега ще дои зомбитата си още повече след успеха на дет стрендинг. Казва че ще прави нещо велико и му вярват. Имам я дет стрендинг, но не ме грабва, японска работа, не е за всеки.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл