hategame logo
DICE: Персоналните компютри са по-добри от конзолите, винаги ще бъдат
пуснато на 11 юли 2013 от pseto
dice
В последните месеци се наслушахме на някои откровени глупости относно новото поколение конзоли. Най-вече това „как са по-добри от модерните PC-та“. За щастие, има някои компании като DICE, които си казват истината в очите.

„Въодушевени сме от това, че в момента конзолите всъщност са близко до това, което могат да правят модерните PC-та. Но няма да се мине много време, преди персоналните компютри да могат още повече“, казва Карл-Магнус Трьодсон, главният мениджър на DICE.

Той се изказва и по дебата Xbox One срещу PlayStation 4. На въпрос дали конзолата на Sony ще има превъзходство при RAM-а, тъй като се очаква да са свободни 7 GB за разработчиците, докато при платформата на Microsoft – едва 5 GB, Трьодсон казва:

„Колкото повече памет – или CPU или GPU мощност – толкова по-добре. Особено за типа игри, които правим ние“.

Евалата на Трьодсон, че си казва истината в очите. Но пък  това е нормално за компания като DICE със сериозни традиции в PC гейминга. А и в крайна сметка, само на персонална щайга техния Frostbite енджин може да изглежда максимално красиво... защо да го крият?

Коментари
undefined
Former Gaming Glory
11 юли 2013
undefined
pseto
11 юли 2013
Все пак е важно да го чуем един път от време на време... ей-така, да знаем, че не живеем в някаква алтернативна вселена.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл