hategame logo
Dota 2 и CS: GO без търговия на предмети
пуснато на 20 юни 2018 от pseto
counter strike go skins
Офанзивата срещу луут кутиите започва да придобива доста реални размери. В момента в Dota 2 и Counter Strike: Global Offensive няма опция да се търгуват предмети в Холандия.

Причината? Както знаем в двете игри различни скинове и прочее декоративни екстри се добиват чрез луут кутии. Което само по себе си не е проблем в Холандия. Лошото е, че е възможно предметите да се търгуват извън рамките на дадена игра. Което означава, че по законите в страната са хазарт, тъй като имат пазарна стойност.

Естествено при игрите основният проблем е фактът, че доста от тях – включително Dota 2 и CS: GO – са отворени към всички аудитории. Тоест е възможно непълнолетни и деца да се пристрастят към хазарта.

И глобите не са никак скромни. Те са или 830 000 евро – скромна сума за повечето гейм компании, или нещо по-значително – 10% от годишния оборот на дадено дружество. Избира се по-високата стойност и докато Valve не е публична компания и не знаем какво е точно финансовото ѝ положение, то можем да сме сигурни, че 10% от оборота им възлизат на доста повече пари от 830 000 евро.

Поради която причина Valve са прибегнали до сериозни мерки в Холандия. От компанията споделят, че не са съгласни с мнението на комисиите по хазарта в страната, но докато казусът не се изясни няма да има достъп до магазините за предмети на холандците.

Предстои да видим дали и други гейм дружества ще прибегнат до подобни мерки. Естествено холандският пазар далеч не е най-големият... но пък ако подобно нещо видим в САЩ да кажем, то е сигурно, че луут кутиите ще бъдат сериозно преосмислени като концепция.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл