hategame logo
Дългогодишният шеф на id Software с нова работа
пуснато на 13 август 2019 от pseto
saber interactive
Тим Уилиц, дългогодишният шеф на id Software, който прекара близо четвърт век в компанията, вече има нова работа. След като миналия месец той напусна студиото, той сега е част от Saber Interactive.

Компанията познаваме както с играта им World War Z, така и с гейм адаптация по Ghostbusters, която предстои да се появи в продажба. Също така Saber са отговорни и за Switch порта на The Witcher 3.

При всички положения говорим за малка по калибър компания. Но как тя е убедила Уилиц да се присъедини към нея?

Очевидно Saber се канят да се разрастват. Уилиц споделя, че ще работи по „забавни неща“, макар и да не е ясно какви точно. Той добавя, че се е харесал с екипа на Saber – „което е много важно на неговата възраст“.

Любопитно е все пак, че Уилиц толкова бързо започна на ново място. И щом той посочва, че може да прави интересни неща в Saber... означава ли това, че в id Tech е безинтересно? И че влиянието на Bethesda започва да става прекалено силно?

Последно от компанията видяхме Rage II, разработен съвместно с Avalanche. Който далеч не бе впечатляващ. По-късно през годината пък ще видим Doom Eternal от компанията, който на книга изглежда добре. Дали пък на Уилиц не му е омръзнало да прави шутъри и иска по-различни жанрове?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл