hategame logo
Двама водещи кадри зад Vampire: The Masquarade - Bloodlines 2 уволнени
пуснато на 20 август 2020 от pseto
vampire bloodlines 2
Двама от водещите кадри в разработката на Vampire: The Masquarade - Bloodlines 2 бяха уволнени. Става дума Брайън Мицода, главният сценарист на заглавието, а също така и креативният директор Каай Клуни.

Не става ясно каква е причината за тяхното уволнение. Научаваме обаче, че това се е случило в края на миналия месец (а пък наскоро заглавието беше отложено до 2021 година). Можем единствено да спекулираме, че нещо сериозно не се е понравило на разпространителите Paradox и разработчиците Hardsuit Labs, за да прибегнат до подобен ход.

Мицода, който е дизайнер и сценарист и на оригиналния Bloodlines, споделя, че решението за съкращението му е било абсолютно изненадващо. Той казва, че е бил част от проекта вече 5 години - от самото му зараждане. Голяма част от сценария и цялостната история на играта е дело на Мицода - а той също не е получил обяснение защо договорът му е прекратен.

Като цяло странна и нестандартна ситуация. Сравнително рядко се случва подобни водещи кадри да бъдат уволнени малко преди пазарната премиера на игра. Дали изобщо ще разберем каква е причината?

Коментари
pepito avatar
pepito
20 август 2020
Сигурно са го направили олд скуул, несъместимо с днешните стандарти за максимално опростяване и затова са ги махнали
pseto avatar
pseto
21 август 2020
Да, възможно е, макар че ми е интересно как това не е било забелязано по-рано. Макар че от друга страна като знам повечето шефове как си гледат работата... оставят те сам да правиш нещо, тук-таме поглеждат по диагонал да видят дали са окей нещата и ти дават зелена светлина, после се сещат да разгледат в подробности и се почва едно - "Ма това защо е така"... може и нещо такова да е станало.
TheAlpha534 avatar
TheAlpha534
20 август 2020
Пиши я бегала. Жалко, надявах се да е добрa. Всички надежди за добро RPG сега лежат върху Cyberpunk.
pseto avatar
pseto
21 август 2020
То не е казано, че всичко е приключило... но да, и аз не мога да си представя сценарий, в който махането на подобни хора може да окаже благотворно влияние. Особено и когато няма обяснение защо.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 август 2020
Зависи, ако е work related, да, замина.

Ама може да са с някой пореден секс скандал изгонени, което донякъде би обяснило и що става така тихомълком.

pseto avatar
pseto
23 август 2020
Дам, прав си, за това не се сетих (а трябваше, понеже секс скандали под път и над път в момента). Макар че малко ме съмнява, че хем и креативният директор, хем и главният сценарист ще изгорят в един и същи момент. По-скоро ми прилича на някакъв диспут на творческо ниво.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл