hategame logo
Джейд Реймънд с ново студио, ще прави PlayStation игри
пуснато на 16 март 2021 от pseto
jade raymond
Джейд Реймънд основа ново студио. То се казва Haven, като вече работи по първия си проект - PlayStation ексклузив. И това е горе-долу всичко, което знаем за новата инициатива на Реймънд.

Тя е известна като една от водещите личности зад първите Assassin's Creed игри, наред с Патрис Десиле. В последните 6 години обаче, откакто тя напусна Ubisoft, късметът сякаш не е с нея. Първо тя бе част от EA, където бе шефка на студиото Motive. То трябваше да направи кинематографична Star Wars игра, но тази идея бе изоставена. Това накара Реймънд да напусне през 2018-а (тя прекара 3 години в EA).

След това тя оглави отдела в Google, отговарящ за вътрешни Stadia игри. Реймънд обяви напускането си от нея малко преди отделът да бъде закрит в началото на миналия месец.

Но дали Haven ще ѝ донесе повече успех? Изглежда в случая Реймънд се е обърнала към по-малките по размер студия и вероятно в момента работи по някое инди. Ще е интересно да видим какво точно готви Haven.

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
17 март 2021
Кукла!
pseto avatar
pseto
18 март 2021
Очаквах да напишеш това.
LethianDream avatar
LethianDream
19 март 2021
Е, знаеш си ме, аз съм й фен от години
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
17 март 2021
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 март 2021
Глупаците от ЕА решиха, че сингъл игрите нямат бъдеще. Тия от Гугъл счупиха тъпомера с бизнес модела. Вярвам, че е събрала доста фалшиви обещания и разочарование. Това да си подхване собствено студио може би е правилната стъпка. Успех и дано да извадят нещо добро.
pseto avatar
pseto
18 март 2021
Абе тя е взела кинтата, това е сигурно... но и да, вероятно тя иска да работи за повече от пари. EA не знаеш какъв ток ги бие, една година правят едно, на следващата друго. Нулева стратегия. Всъщност имат една стратегия - "Ultimate Team да ни носи, останалото каквото дойде".

Но реално един кадър с много връзки защо да не си направи инди студио? Най-доброто от двата свята - хем някой разпространител ще ти осигури бюджет, защото те познава, хем имаш творческа свобода и някой няма да ти дръпне шалтера като в EA, когато някой шеф се е събудил накриво и е решил да пийне малко кръв или пък Google, които са тотални некадърници, когато трябва да измислят нещо сами. Само купуват наготово.

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
17 март 2021
https://www.havenstudios.com/

Предложението ми:

https://i.imgur.com/zdlVv3a.png

1. HAVE (насърчаване да се забавляваш)
2. HAVEN (името на студиото)
3. NTERTAINMENT (няма нужда от буквата "E" защото произношението е същото и без нея)

nightwarrior avatar
nightwarrior
18 март 2021
Може ли да споделиш дилъра?
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл