hategame logo
EA не били копирали PES във Fifa
пуснато на 23 юли 2012 от pseto
fifa 12 11

Миналия месец, Джон Мърфи от Konami обвини EA, че „с години били копирали PES”. Твърденията му дойдоха в дълго интервю, в което по-скоро разочарованието от последните слаби версии на Pro Evolution Soccer говореха, отколкото някакви факти.

В крайна сметка, EA отговори на тези твърдения. Разбира се, те отричат. Не само това, но Мат Билби, шефът на футболния отдел в EA казва, че „съчувства на Мърфи”. Той казва, че чисто и просто екипът на Konami не е послушал предложенията, които той е направил за подобряването на играта.

Иначе, миналия месец Мърфи заяви, че „Konami са измислили всичко във футболните игри, докато EA просто са го копирали”. Което до известна степен си е така, поне ако говорим за първите версии на Fifa с новия енджин.

Но за сметка на това, в последните години единствено EA прави иновации, докато PES буксува. Нека не забравяме, че Fifa беше първата игра с 360-градусов дрибъл, докато в PES имаше 16 „коловоза”, в които се движат играчите. Също така Fifa развива физиката на играчите и т.н., докато PES си остава аркада без грам връзка с реалността.

А и от друга страна, когато една компания изпадне в затруднение, тя може само да хвърля кал. Подобни неща никога не говорят добре. EA са копирали? Окей, осъдете ги. Соченето с пръсти е безпредметно.

Все пак се надявам PES да стане силен... отново. Защо? Защото всички ние от по-старото геймърско поколение помним какво става, когато EA няма конкуренция... почва да прави все по-лайняни игри и така, докато не се стигне дъното...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл