hategame logo
EA с масови уволнения, сочи PlayStation 4 като причина
пуснато на 22 февруари 2013 от pseto
EA Redwood Shores
EA потвърди масови уволнения в свои студия, намиращи се в Лос Анджелис, САЩ и Монреал, Канада. В дълго блог съобщение, кръстено „Преходът е наш приятел“, американският гейм гигант посочва представянето на PlayStation 4 като причина за съкращенията.

Според EA, в момента започва период на трансформация в гейм индустрията, при който се започва разработката на игри за следващото поколение. Което съответно изисква жертви, включващи и намаляване на персонала.

Аз си мисля, че EA по-скоро чакаше повод да уволни част от служителите си и PlayStation 4 се явява идеален такъв.

Интересно е например, че в Лос Анджелис компанията има две гейм студия – BioWare Victory и Danger Close Games. Вторите бяха разработчиците на провала Medal of Honor: Warfighter. Така вероятно немалка част от екипа на Danger Close Games е бил съкратен, особено и след като Рич Халман от EA намекна, че в него няма достатъчно талантливи кадри.

Що се отнася до Монреал, там се помещава само студиото EA Montreal. То помага на Visceral Games при разработката на Army of Two: The Devil’s Cartel. Играта се очаква по план в края на март и е много вероятно с наближаващия край на разработката, EA да е прибегнал до уволнения.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл