hategame logo
Екипът на God of War: Ascension не бил включил насилие срещу жени умишлено, било прекалено сериозна граница за преминаване
пуснато на 20 юли 2012 от pseto
god of war ascension 5
Екипът на God of War: Ascension бил решил да не включва каквото и да е насилие срещу жени в играта, тъй като бил решил, че това е граница, която е била прекалено рискована. Това твърди Дейвид Хюит, едно от шефчетата в студиото-разработчик Sony Santa Monica.

„Въпреки че в играта много брутално и кърваво насилие, то има някои граници, които решихме, че не трябва да се преминават. Пакет от правила, които дефинират нещата достатъчно ясно”, казва Хюит.

Той пояснява, че е възможно да се получи резонанс, който американското студио не иска да получи. Нали се сещате – свързан с насилието над жени от различни организации.

Може би съм съгласен. А и тъй или иначе, ние сме свикнали в игрите да измират предимно мъже, което всъщност си е стандартното положение. Само дето не знам защо това не прави каквото и да е впечатление.

Но от друга страна, дори и игрите с насилие трябва да си имат някои граници. Тъй че всичко е окей. Няма да съдя Sony за сексизъм, че в игрите им умират почти изцяло мъже.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл