hategame logo
Електронните спортове официално са професия в Китай
пуснато на 14 февруари 2019 от pseto
esports 1
В Китай са били добавени 15 нови професии наскоро – и интересно две от тях са свързани с електронните спортове. Сега всички, които се занимават с тях гордо могат да ги включат в трудовите си книжки (ако изобщо има такива в страната, разбира се).

Професиите, свързани с електронните спортове са две. Едната се отнася за онези, които участват в организацията на турнири или пък създават съдържание, свързано с esport-ове. Тя се казва „оператор на електронни спортове“ в някакъв свободен превод на нашенски език.

Другата професия пък е „еспорт професионалист“. Тук освен самите състезатели влизат и техните треньори, анализаторите и тъй нататък.

Екстремално любопитно обаче в еспорт професионалист може да бъде и човек, занимаващ се с... буустване на акаунти. Тази практика не се толерира в практически никоя сериозна игра, а наскоро дори бе обявена за престъпление в Южна Корея. Но явно ситуацията в Китай е съвсем, съвсем друга.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
14 февруари 2019
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
14 февруари 2019
Това беше добро, не отричам.
igra4 avatar
igra4
14 февруари 2019
Това с пецеto е добро, щот реално Яворчо е пеце играч, мрази конзолите, но има. То си личи и от бедните геймпознания
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 февруари 2019
Ей го, кат не си вземе хапчетата и влезе у филма.
SpiderSharp avatar
SpiderSharp
25 февруари 2019
Вие изпускате нещо много важно в съвременния гейминг и то е трофеите за ps4, vita и ps3 и също така achievement-ите за Xbox 360 и Xbox One. Хората са откачили по тея трофеи, игри играят на сила за трофеи да им даде. Но също това нещо го има като услуга в Интернет. Плащаш им по paypal и ти правят платинени трофеи. Буустинг е слабо понятие. Трофеите са нашумяващи, и то много повече от преди. За какъв буустинг ми споменава pseto постоянно като правенето на трофеи вече го има като услуга и е евтино по 2 или 2,5 долара на платина.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл