hategame logo
Epic несъгласни с данни за Fortnite
пуснато на 27 февруари 2020 от pseto
fortnite battle royale
Студиото Epic не е съгласно с компанията SuperData относно финансовото представяне на Fortnite. В скорошно свое изследване компанията написа, че battle royale-ът за пореден път регистрира спад в приходите си. Не само това, но се добавя, че представянето на Fortnite е най-лошото от дебюта на заглавието насам.

Което очевидно не се харесва на Epic.

В официално съобщение от компанията посочват, че SuperData няма никакъв достъп до вътрешна информация за състоянието на Fortnite. Добавя се, че Epic са разочаровани от "многократното публикуване на абсолютно неточни данни".

"Въпреки че досега не сме споделяли и няма да споделяме данни за приходите на Fortnite, ще кажем единствено, че докладите на SuperData нямат нищо общо с реалността", посочват Epic.

Но все пак - трудно е да се оборят дори и неофициални доклади, когато не се вадят числа, нали? Дали все пак Epic нямат какво да крият?

Що се отнася до SuperData, от компанията са специалисти в изчисляването на приходи на безплатни игри. Има немалък спекулативен елемент, разбира се - използват се например осреднени стойности, за да се предположи колко процента от хората, свалили безплатно някое заглавие, са дали пари за него. Размерът на похарчените суми отново е осреднена стойност от представянето на други подобни игри (базирано на реални данни от компаниите, които споделят такива). Така наистина докладите на SuperData рядко могат да бъдат 100% точни.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл