hategame logo
Apple за Epic: Съдебните дела са маркетингов трик
пуснато на 16 септември 2020 от pseto
fortnite.
Започнатата от Epic съдебна война с Apple цели да вдигне популярността на Fortnite. Този аргумент беше лансиран от адвокатите на ябълките по-рано през седмицата.

Те твърдят, че към юли тази година популярността на Fortnite е намаляла със 70%, сравнено с октомври 2019-а.

"Това съдебно дело и неговото медийно отразяване изглежда са част от маркетингова кампания, целяща да съживи Fortnite", казват представители на Apple.

Дали това е истина можем само да гадаем. Но е сигурно, че Apple могат да защитят аргументите си за спад на популярността, поне ако става дума за iOS - като съдържател на App Store компанията има достъп до всякакви статистики, които вероятно доказват евентуален отлив на геймъри от Fortnite.

Подозрително е също, че дълго време Epic нямаха нищо против пазарния модел на Apple - при който се прибират 30% от приходите на игри и всякакъв друг софтуер, но изведнъж излязоха на нож с компанията.

От друга страна и Apple далеч не са невинни. Техните мерки стигнаха до ограничаване на акаунта за разработчици на Epic, чрез който се поддържа и Unreal Engine - един от най-популярните графични двигатели днес. Така за съдиите по делото ще е трудно да определят кой е крив и кой - прав.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл