hategame logo
Epic се пречупи, предлага Fortnite в Google Play Store
пуснато на 22 април 2020 от pseto
fortnite mobile
Откакто Fortnite е наличен за Android - вече година и половина - играта може да се свали единствено извън магазина Google Play Store. Причината? Естествено тя е свързана с пари.

Google си прибира 30% от приходите на всяка игра, която може да се свали чрез магазина. Epic се опитваха да заобиколят това и успяха дълго време. Но в крайна сметка са били принудени да пуснат Fortnite както всички останали в Google Play Store.

Защо ще се запитате? Epic най-накрая са осъзнали, че заобикалянето на Google Play Store ги поставя в неизгодно положение. Най-вече заради различните съобщения, че инсталирането на приложение извън него е възможно да е зловредно. Които е нормално да сплашват част от потребителите, а съответно и намаляват потенциалната аудитория на Fortnite.

Epic не пропуска да спомене, че са предприели хода заради "страховитите" тактики на Google. Но все пак е интересно, че компанията не казва нищо за Apple. Fortnite се предлага и за iOS, а там няма начин приложения, които не са в App Store да се инсталират. А Apple също си взима 30% от приходите на всяко приложение...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл