hategame logo
ФБР арестува австралиец, лийкнал детайли за новия Xbox в интернет
пуснато на 22 февруари 2013 от pseto
xbox leak

Австралиецът Дан Хенри, разкрил множество подробности относно хардуера на новия Xbox, е бил арестуван от ФБР. Той е обвинен, че в последните месеци е снабдил гейм сайта Kotaku с над 20 поверителни документа, разкриващи подробности за платформата на Microsoft с кодово название Durango.

Вероятно в тях се включва един от по-подробните лийкове от края на миналия месец, когато видяхме подробна карта на хардуерната архитектура на конзолата. Естествено, това бяха неофициални данни... ама щом Хенри е бил арестуван, то кажи-речи Microsoft признава, че това ще са спецификациите на следващия Xbox!

Иначе, самият австралиец, известен и с прякора си SuperDaE, действа адски невнимателно. През август миналата година, той се опита да продаде прототипен вариант на новия Xbox в eBay. Тогава търгъвт приключи при цена 20 100 долара, но продажбата така и не беше финализирана.

Все пак, едва ли на Microsoft им е било трудно да открият кой точно в Австралия е получил прототипа им – съмнявам се, че става дума за стотици хора! Така ФБР с помощта на местните власти успява да арестува Хенри.

Ташакът е, че австралиецът го грозят... над 20 години затвор, ако бъде осъден! За лийкването на 20 документа – явно се предвижда по 1 година в пандиза за всеки от тях. Поне на мен, това ми се струва прекалено крайно!

От друга страна, нарушаването на споразуменията за конфиденциалност не е шега работа... и при всички положения Хенри е трябвало да бъде по-внимателен.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл