hategame logo
FIFA 19 без микроплащания в Белгия
пуснато на 29 януари 2019 от pseto
fifa 19 points
EA се опита да се опъне на Белгия, когато в страната бе обявено, че тестетата с карти в режима Ultimate Team на FIFA са форма на хазарт. По-конкретно опцията да се купуват с реални пари. Но ето, че от американския гигант не са успели да докажат своята гледна точка.

В резултат на което микроплащанията във FIFA 19 ще бъдат изключени идния месец. Ultimate Team все още ще може да се играе, като тестетата с карти ще си останат част от заглавието. Но ще могат да се купуват единствено с виртуална валута.

EA са лаконични по темата. Те споделят, че след дискусии с представители на белгийското правителство са решили да спрат микроплащанията във FIFA 19 и се извиняват на всички засегнати потребители.

Което означава повече деца с непохарчени за криминалната схема на EA джобни.

Изглежда и FIFA 20 ще се появи в същия непълен вид в Белгия. Което е първа стъпка по убиването на Ultimate Team и подобни режими... но все пак говорим за един сравнително малък пазар.

Ясно е, че за да се замисли EA за своите практики трябва да се намесят по-дейно САЩ, Великобритания, Германия, Франция. Засега комисиите по хазарта в тези страни са по-скоро уклончиви и се позовават на факта, че не можем да продадем виртуални Меси или Кр. Роналдо, които са ни се паднали от тесте с карти, за реални пари. Което е ключовият аргумент на EA. Но все пак при вече наличен прецедент дали ситуацията няма да се промени?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл