hategame logo
FIFA 20 печели Черния петък във Великобритания
пуснато на 02 декември 2019 от pseto
fifa 20 19
Миналата седмица беше прословутият шопинг маратон с название Черен петък. На гейм фронта във Великобритания победителят в него се казва FIFA 20. Данни черпим по традиция от Chart-Track, които покриват физическия пазар в страната.

Първото място на футболната игра не е особен шок. На второто място също няма изненади – Call of Duty: Modern Warfare.

Значителен скок отбелязват две игри – Sea of Thieves и Minecraft: Xbox Edition. Те се нареждат съответно на четвърто и пето място след скок с по близо 20 позиции в класацията.

Като цяло обаче пазарът в седмицата на Черния петък във Великобритания отбелязва спад на годишна база и то прилично голям – 22%. Като причина се посочва липсата на достатъчно големи ноемврийски премиери (за сравнение миналата година видяхме Red Dead Redemption 2 и Battlefield V).

Пълният топ 10? Ето как изглежда:

1. FIFA 20
2. Call of Duty: Modern Warfare
3. Jedi: Fallen Order
4. Sea of Thieves
5. Minecraft: Xbox Edition
6. Pokemon Sword
7. Mario Kart 8 Deluxe
8. Pokemon Shield
9. Luigi’s Mansion 3
10. Minecraft: Nintendo Switch Edition

Коментари
God avatar
God
03 декември 2019
Показателната картинка - физическият пазар вече е само за децата.
Rostik79 avatar
Rostik79
03 декември 2019
Кефи ме как Нинтендо не спират да цепят с продажби. Тука си коментираме фифи, кол оф дюти, дет стрендинг, стар уорс и прочее "сериозни" заглавия, но тия държат 5 от 10-те позиции в класацията с покемони и мариота и май е горе-долу така всеки месец.
nightwarrior avatar
nightwarrior
03 декември 2019
Насочеността на игрите им(няма да вземеш на 6 годишния ти син Death Stranding, ма защо не Покемон, Марио или Майнкрафт), факта, че рядко пускат намаления в стора им и че физическите копия обикновено са по-евтини на промоция, доста помагат. Преди две седмици, когато се чудех да вземам ли суич сега или да ъпгрейдна РС и да отложа за по-нататък, чекнах Вещера. В Нинтендо стора пълна цена, в UK Амазона 30тина паунда. Даже ми изписа, че Нинтендо са пожелали от Амазон да крият цената и да се показва само при купуване.

Дефакто физическите копия са по-евтини, а това горе е класация точно за тях(ако не се лъжа). С оглед наближаването на Коледата, очаквам и суича и игрите за него да се качат в класациите за купуване.

igra4 avatar
igra4
03 декември 2019
Ей го стереотипа, игрите на Нинтендо били за деца, а другите за възрастни, пълна глупост.
nightwarrior avatar
nightwarrior
03 декември 2019
Не е стереотип, виж им age restriction-a на шибаната кутия, аутист.
pseto avatar
pseto
04 декември 2019
То проблемът е, че в тези класации нямаме точни продажби, щото едно пето място за нещо може да звучи добре или там шесто, но всъщност да говорим за някакви скромни числа. Тъй че кой знае. Лошото е, че няма особено много класации в гейминга за продажби, мисля, че са реално 3 тези, които излизат често (една за САЩ, тази за Великобритания и още една за Европа, Азия и Африка). В последните години и гейм разпространителите са мълчаливи относно продажбите, освен тук-таме да се похвалят с нещо.

Но реално физически пазар днес = конзоли, мисля, че в тази класация за Великобритания PC версиите имат по 2-3% продажби или нещо такова. Което като нищо са само колекционерски издания. Всичко друго се купува дигитално. То реално кодът ти пак е дигитален в кутията, тъй че.

igra4 avatar
igra4
04 декември 2019
Интересно ми е Псето, кога ще започне да модерира псувните и обидите между потребителите, знам че всичко е на симпатии, но все пак 😀
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 декември 2019
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл