hategame logo
FIFA 20 със силна премиера
пуснато на 30 септември 2019 от pseto
fifa 20 1
Дойде времето за истинската премиера на FIFA 20 - тъй като играта спокойно може да се играе и от доста по-рано през месеца. Тя бе в края на миналата седмица и неособено изненадващо заглавието на EA се харчи силно във Великобритания.

FIFA 20 е най-силната премиера на годината досега в страната. Говорим единствено за физическите продажби - тъй като данни в понеделник по традиция черпим от Chart-Track, които покриват единствено този пазар. Но можем да сме сигурни, че и дигиталните продажби ще са на ниво.

Оттам нататък в тройката виждаме Zelda: Link's Awakening и Borderlands 3. Gears 5 и Crash Team Racing: Nitro Fueled оформят петицата.

Топ 10? Ето как изглежда той:

1. FIFA 20
2. Zelda: Link's Awakening
3. Borderlands 3
4. Gears 5
5. Crash Team Racing: Nitro Fueled
6. The Division 2
7. Sea of Thieves
8. Mario Kart 8 Deluxe
9. Minecraft: Xbox Edition
10. Forza Horizon 3

Коментари
sdfs avatar
sdfs
01 октомври 2019
Аз живея в ЮК и имах честта да питам мои приятели,защо купуват тоя боклук всяка година и те ми казаха,че е най вече заради лицензите и казиното.Тука се наливат страшни пари в тоя мод.Един ми каза,че всяка година пръска по 1000 паунда за да има топ тийм.Честно казано не са виновни хората,трябва много здрава регулация да ги удари тогава ще ги видим.
jenssn avatar
jenssn
06 октомври 2019
само 1000 на година като работих в ксбоксъ съпорта имах клиенти къде дават по 1500 паунда НА МЕСЕЕЕЕЕЦ само за тоз боклук. После ревът що не можели да прехвърлят фифа хуйове в новата фифа там да ги лапат.... мега зле са британците.
Ludnichar avatar
Ludnichar
01 октомври 2019
Не съм съгласен, че не са виновни хората. Никой не им е долепил пистолет в главата да си купуват пакове като невидели.
За да има порочни практики, като тези на ЕА, трябва някойда ги купува, т.е. хората. Не, че ЕА нямат вина, но в крайна сметка основната отговорност е на крайния потребител.
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 октомври 2019
Проблемът е, че е адикшън. Можем да спорим дали и колко вина имат хората. Но като с наркотиците, алкохола и хазарта, веднъж под влияние ли си на пристрастяване, то нямаш пълен контрол над действията си. Още повече, че игри като фифа и nba ги обявяват за 3+ години. Буквално деца се зарибяват, докато още психиката им е лабилна. Двете момчета пръснали спестяванията на баща си в търсене на Меси, са показателни.

Аз също обвинявах предимно хората, но след като осъзнах, че е пристрастяване, взех да мисля малко по-иначе. Да не говорим, че ЕА са напълно наясно, излизаха видеа от семинари на подобни тематики, в които виждаш похватите и че съвсем целенасочено работят та да те хванат:1) първата ти доза в for free, 2) имаш шанс за голям удар, 3) нарочно не купуваш директно с пари, а с койнове(та да загубиш следата). А Фифата има и бонус скриптове, които целят да си каже "да го духа тоя, глей са как ще набия пари за ебати отбора и ще ги пръсна всички".

Ludnichar avatar
Ludnichar
01 октомври 2019
Пристрастяването обикновено е личен проблем. За всеки е по-лесно да каже, че не може да спре, отколкото да се опита.
За деца съм напълно съгласен, че трябва да е забранено. Това си е вид хазарт и щом присъства, трябва да е +18.
lyubohar avatar
lyubohar
01 октомври 2019
Тук съм с nightwarrior. Пристрастяването не е просто "проблем", а е болест. Както е и депресията, биполярното разстройство и т.н. За някой болен от множествена склероза примерно ще кажеш ли, че ако се стегне и се опита, ще спре да трепери? Същото е и тук.

Относно търсенето и предлагането - убеден съм, че би имало търсене и на клипчета с дране на живи хора, но това не го прави приемливо или законно

Ludnichar avatar
Ludnichar
01 октомври 2019
Поради някаква причина се е дублирал коментарът. Моля да бъде изтрит.
pseto avatar
pseto
02 октомври 2019
Да, хазартът е сериозна тема. Не е никак, никак случайно, че EA се борят със зъби и нокти да не влязат в тази категория. Окачестви ли се нещо като хазарт и си GG. EA може и да са милиардна гейм компания, ама изобщо не искат и да стъпват в това поле.

Там са едни регулации. Там са едни процедури. Едни опции за self exclusion. В някои държави всяка една транзакция трябва да минава и да бъде одобрявана от държавна агенция. Всяко едно купено тесте, а потенциално и всеки един футболист, който се купува и продава в аукциона на Ultimate Team. Изобщо не говорим единствено за ограничението 18+. Това е най, най-малкият проблем. Окачествят ли те като хазарт - влизаш в съвсем друга територия, там ти трябват огромни екипи, които да се занимават само с регулации, хора с връзки, с опит... абе прекарах година и половина в компания, занимаваща се с хазарт. Тогава ми стана ясно, че в момента, в който Ultimate Team бъде наречен хазарт ще бъде премахнат от FIFA. С щракване на пръсти. Просто така пуф - и изчезва.


А Ultimate Team е хазарт. В ревюто, което трябва да кача скоро, отделям някакви редове по темата. Но е хазарт. Ротативка. Правена от брутални експерти в областта.

На мен ми се паднаха супер добри футболисти от първите 5-10 тестета, а след това от следващите 20+ все по-зле и по-зле. Класическа ротативка, зарибява те с някакъв малък джакпот, докато не одрусаш всичко. Като едно. Като второ, добри награди има в няколко режима на Ultimate Team, но се чака по 1 седмица. Добре известно е, че огромна част от хазарта са бързите залози. Тези на живо. В които знаеш дали ще спечелиш до края на мача, до края на полувремето. Залаганията на живо май са 70% или повече от приходите на сайтовете. И делът се увеличава. И се търсят начини за все по-бързи залагания. Какво ще стане след 5 минути, след 2 минути. Така наградите, идващи след 1 седмица служат единствено да накарат хазартните типове да стават все по-нетърпеливи и да отворят 1-2 тестета в промеждутъка колкото да ми се намали чакането. Заедно с това новата прогресия, при която могат да се фармят награди в Ultimate Team пак е нещо подобно - имаш илюзията, че ще получиш някакви яки неща, ако изфармиш експириънс, но фармът е прекалено много и в един момент просто ти става досадно и виждаш, че няма как да го направиш. И че яките награди са там, някъде, в далечината и няма как да ги стигнеш. И пак хазартния човек ще тръгне към микроплащанията...

sdfs avatar
sdfs
02 октомври 2019
Другия проблем идва от това,че повечето разработчици станаха много мързеливи покрай тия криминални схеми.Всеки гони лесните пари ,ама ако бяха забранени щяха да бачкат ден и нощ докато не оправят шибаната кариера.Ако ги няма кринималните схеми ЕА до сега да са фалирали,защото нямат качествени игри които да стават за нещо.Ония кавал от ЕА ще ми обяснявал,че пропуснали да поправят кариерата в новия пач,защото не били очаквали чак толкова много бъгове да има и за това го оставили за другия.Ами ако нямам интернет и си купя играта да цъкам само сингъл ?В кой век живеем че тия лайняри да пускат недовършени игри и след това да казват ,че ще ги оправят.Все едно да отидеш да гледаш филм и точно преди края да минат на черен екран с текст - Това ни е банковата сметка пратете 50$ ако искате да видите как свършва.
Тая игра е тотален скам и даже не заслужава и ревю да и се прави.
sauron93 avatar
sauron93
03 октомври 2019
Те са обърнали внимание на УТ както винаги. От там им идва парата.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл