hategame logo
Филмът по Portal ще бъде обявен „скоро“
пуснато на 01 октомври 2016 от pseto
shell portal 2

По-рано през годината Джей Джей Ейбрамс – един от най-популярните режисьори в Холувид в момента – обяви адаптации по Portal и Half-Life. Двете страхотни серии на Valve ще бъдат пренесени на големия екран със сигурност, макар че детайли по темата няма.

„Скоро имаме среща с Valve, те са много активни. Надявам се в близко бъдеще да има официално съобщение за Portal”, казва Ейбрамс пред IGN.

Но в какво ще се състои то? По принцип за нови филми не научаваме толкова много рано. Тийзърите и трейлъри обикновено зачестяват в месеците преди пазарния дебют. Тъй че едва ли има нужда да затаяваме дъх и за Portal. Все пак ще е добре, ако научим кой ще е режисьор... а може би и част от актьорите в лентата?

Всъщност вселената на Portal има сериозния потенциал да се пренесе страхотно на големия екран. Дали обаче това ще се случи никой не може да ни каже. Сигурно е, че Ейбрамс знае как се прави зрелище. Напоследък той ни представи Междузвездни войни: Силата се пробужда, а също така и последните два Star Trek филма. Ейбрамс е известен и с немалко сериали, най-вече хитовия Lost.

Дали обаче той ще се справи в новото си поприще – гейм адаптациите?

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
02 октомври 2016
Изтрит коментар
PornFlakes avatar
PornFlakes
03 октомври 2016
JJ Abrams, ако не друго, съдейки по Star Trek & Star Wars, много добре "схваща" визуалният стил и атмосферата на тия франчайзи, че да са достатъчно осъвременени и същевременно верни на оригинала, тъй че ще е доста интересно да се види какво ще направи с Portal & HL.
NikoJ avatar
NikoJ
03 октомври 2016
JJ abrams e един емитатор ... пълна трагедия е тоз инжупляктор !
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
03 октомври 2016
Не знам какво емитира JJ, но съдейки по останалите филми по игри и от неговото портфолио, може да е един от малкото верни избори.

Да не забравяме, че сценарият е също толкова съществен фактор, колкото и режисурата.

pseto avatar
pseto
03 октомври 2016
Ейбрамс може да прави зрелища, но горе-долу дотам му стигат възможностите. Не съм видял да е произвел нищо дори леко "дълбоко". Lost уж трябваше да е голямата работа, но реално беше една каша, оправдана с досадното "всичко беше сън" (една от вариациите всъщност). Последния Star Wars - гледах някакви 30 минути и нямам мотивация да продължа, с тази детинска актьорска игра ми прилича на творение на Disney Channel.

Аз нямам никакви очаквания, въпреки че името на Ейбрамс е някак... голямо. Конкретно Portal е повече атмосфера, отколкото зрелище... не мисля, че Ейбрамс ще докара тънките детайли. Ще го направи някакво бам-бум с много гърмежи и прескачане през портали в последната секунда, докато всичко зад Шел гърми. Даже си представям как Ейбрамс си представя Portal филма - какви фешън експлозии ще има, които ще се виждат от единия към другия портал и как ще летят някакви частици през тях на slow-mo. Но по-тънките елементи... едва ли ще са налични.


Това го казвам чисто като хейтър. Но реално имах големи очаквания от Дънкан Джоунс, а той пак създаде едно нещо като за Disney в лицето на Warcraft, тъй че... филмите по игри са обречени.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл