hategame logo
Firewatch с над 500 000 продажби
пуснато на 21 март 2016 от pseto
firewatch 2
Firewatch вече официално е една от успешните малки игри. Заглавието на скромното студио Campo Santo и неособено известния разпространител Panic може да се похвали с над 500 000 продажби. Информация черпим от официално съобщение, като постижението е било записано за около месец – играта се появи в продажба през февруари.

„Като инди игра, по дяволите, дори и като „истинска“ игра – изключвайки серии като Call of Duty – Firewatch може да бъде счетен за пазарен успех“, пишат разпространителите Panic. Те допълват, че само за ден са избили инвестицията си в заглавието.

Все пак Panic разкриват, че не са наясно колко пари са инвестирали в проекта Campo Santo и дали играта вече им носи продажби. За разлика от високопрофилните продукти, при по-малките като Firewatch разпространителите не осигуряват бюджета, а единствено спомагат за успешното доставяне на дадено заглавие.

При всички положения обаче ситуацията за Campo Santo и Panic е страхотна. При мащаба на гейм индустрията днес няма нищо гарантирано – дори за най-големите компании.

Иначе във Firewatch влизаме в ролята на пазач, съблюдаващ за горски пожари из планините на Уайоминг, САЩ. Заглавието е кинематично и с акцент на историята и красивите гледки – ако сте фенове на екшъна едва ли ще ви допадне.

Коментари
undefined
pepito
21 март 2016
страхотна игричка въпреки доста разочароващия край, още от средата предоплагах какъв ще е, надявах се на нещо друго но уви...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл