hategame logo
Focus Home купиха създателите на The Surge
пуснато на 29 юни 2020 от pseto
the surge 2 19
Студиото Deck13 вече е собственост на Focus Home Interactive. Стойността на сделката е 7.1 милиона евро, като почти цялата сума е изплатена в кеш на предишните собственици на базираното в Германия студио.

Компанията всъщност има дълга, близо 20-годишна история. Студиото пуска първата си игра през 2002-а. През годините обаче компанията е отговорна за по-скоро малки игри. Едва през 2014-а Deck13 набра популярност със своя Lords of the Fallen (разработен съвместно с CI Interactive).

Три години след това видяхме и друга Souls-оподобна игра – The Surge. Заглавието включваше интересни механики и футуристична обстановка, които успяха да го отличат от купищата фентъзи представители на жанра. Миналата година видяхме и The Surge 2, който поне за мен солидно успя да задмине своя предшественик.

Въпреки това може би продажбите на играта не са били достатъчно стабилни – вероятно защото тя се появи много близо до друго подобно заглавие – Code Vein. Заради това Desk13 са решили да преминат под шапката на Focus Home.

Тъй или инак двете студия имат значителна история на сътрудничество и можем да се надяваме, че то ще продължи да е успешно.

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
29 юни 2020
Ами аз тези пичове само с добро ги помня. The Surge е една от добрите соулс подобни заглавия според мен,а аз си се радвах и на Lords of the Fallen.Дано да има трета част Сърджа. Ако запазят тенденцията за надграждане,ще е супер,но първо да видим дали въобще ще ги има след продажбата.
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 юни 2020
На мен Lords of the Fallen ми е от типа игри дето обективно не трябва да харесвам, обаче я харесвам... не знам що.
Rostik79 avatar
Rostik79
30 юни 2020
Че малко ми се виждат тези пари за това студио.
pseto avatar
pseto
01 юли 2020
И на мен ми се струват малко тези пари, особено и след като са включени правата на The Surge в сумата (Lord of the Fallen не знам чия собственост е, май на CI Interactive, тоест този франчайз не е влязъл в сделката).

Предполагам, че са имали някакви задължения в студиото, които са били покрити. Пък и ако има 1-2 големи собственици компанията - прибират си по 3.5 милиона и туйто. Пак не е зле.

Интересно ми е сега какво ще правят - дали ще е The Surge 3 или нещо друго.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл