hategame logo
Fortnite премахва полицейските автомобили
пуснато на 22 юни 2020 от pseto
fortnite police
Epic Games са премахнали полицейските автомобили в хитовото си заглавие Fortnite, установяват наблюдателни фенове на заглавието. Преди в картата на батъл роялът имаше куп возила на служителите на реда, които можехме да използваме за укритие. Сега всички от тях са премахнати.

Но дали ходът е случаен? Изглежда не, тъй като източници от Epic споделят, че автомобилите са премахнати именно заради случая с Джордж Флойд, мъчително убит от служител на реда. Така поне в Щатите популярността на полицията не е никак висока сега, а очевидно е било преценено, че возилата ѝ могат да създадат конфликти в заглавието.

Не само това, но и във Fortnite скоро ще могат да се карат автомобилите (тази опция в момента не е налична). Несъмнено възможността да газим други играчи с полицейско возило ще спомогне за създаването на клипчета, които няма да се понравят на Epic.

Тепърва предстои да видим какво друго влияние ще има ситуацията с Флойд върху гейминга.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Ще се премахнат оръжията, защото полицаите ползват служебно оръжие. След това ще се боядиса небето в черно, защото синьото в цветът на служебните униформи на полицията. Пък всички знаем, че черното е тренд сега.
Skygleam avatar
Skygleam
23 юни 2020
Трябва да се махнат и белите хори да не вземат да се обидят чернокожите.
Това ми напомня малко на случая с петицията да се смени името на черния цвят в испанския език("negro").
pseto avatar
pseto
24 юни 2020
С черно небе няма да е задължително зле.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл