hategame logo
Fortnite привлече 10 милиона души
пуснато на 11 октомври 2017 от pseto
fortnite battle royale 2
Fortnite беше представен преди няколко години като хибрид между шутър и tower defense игра. Изключително интересно е обаче, че не онова, с което заглавието ни беше показано първоначално доведе до най-големия му успех. Напротив – наскоро обявеният режим, вдъхновен от Playerunknown’s Battlegrounds успя да докара 10 милиона нови играчи на Fortnite.

Да, точно така. 10 милиона. И то за две седмици. Явно в момента новата мода при шутърите – а именно King of the Hill режимите пуцалката, при която всеки е за себе си, а последният оцелял печели.

А при положение, че Battlegrounds – несъмнено най-популярната игра от жанра в момента – е платена, то не е изненадващо, че free-to-play опция като Fortnite може да се похвали с подобен интерес. Нищо не пречи на геймърите, на които не им се плаща да хвърлят едно око за какво е целият шум, нали?

Естествено при подобни заглавия най-важното е какъв е размерът на микроплащанията. А и някак Epic много странно разделиха Fortnite. В момента „основният“ режим на играта трябва да се достъпи чрез плащане на определена сума – въпреки че ще е свободен за тестване догодина. Което говори за неясна пазарна стратегия.

Коментари
Macks avatar
Macks
12 октомври 2017
Fortnite е забавна игра, но за момента, ако се играе без приятели, доскучава бързо, поне според мен. Да не говорим, че за момента няма никаква инициатива да се играе освен за чисто удоволствие.
Това, което не проумявам обаче, е защо никой не обърна внимание на Last Man Standing, която беше безплатно PUBG преди Форта, и някак си все още минава под радара. А там има и луут кутии и валута, която се събира.
NikoJ avatar
NikoJ
19 октомври 2017
10 мильона дечковеци басси ташака
Radostin avatar
Radostin
17 март 2018
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл