hategame logo
FPS-тата подобрявали мозъчната дейност
пуснато на 30 април 2010 от pseto
shooter

Ха, fuck you, пуритани! Оказва се, че FPS-тата подобрявали мозъчната дейност - или поне това твърди изследване на университетите в Амстердам и Лайден. Според него, геймърите отговаряли по-бързо на визуални и слухови дразнители, отколкото онези, които не цъкали игри.

Самият експеримент е бил направен с помощта на 34-ма човека. Половината от тях били геймъри, които играели на FPS-та поне 4 пъти седмично, докато останалите "имали малък или никакъв опит в компютърните игри". Холандците правят и експерименти, с които да установят дали увеличените реакции не са резултат от други физиологически фактори, като достигат до извода, че при всички са в нормални граници.

Така се оказва, че геймърите имали по-бързи реакции при аудио и видео дразнители, докато останалите - по-бавни. Това довежда до извода, че шутърите подборяват мозъчната дейност. Разбира се, тука говорим за съкратен вариант на историята, дългият е доста повече странички.

Естествено, като се има предвид, че става дума за Холандия, то е възможно не-геймърите да са били крайните тревомани-лемури, заради което да са отбелязали бавни реакции.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл